Panzerler'den Samba Dersi: 1-7 - Son Dakika
Spor

Panzerler'den Samba Dersi: 1-7

Panzerler\'den Samba Dersi: 1-7

Dünya Kupası tarihinde üst üste tarihe geçen Almanya, Sambacılar'ı çok ağır bir mağlubiyet tattırarak tarih defterlerine yakışır bir galibiyet aldı.

09.07.2014 01:02  Güncelleme: 08:26

2014 Brezilya Dünya Kupası yarı final mücadelesinde şampiyonaya ev sahipliği yapan Sambacılar, üst üste 4. defa yarı finale kalma başarısı gösteren 'turnuva takımı' Almanya ile karşı karşıya geldi. Müsabakaya iki süper yıldızı Neymar ve Thiago Silva'dan mahrum başlayan Brezilya, uzun süre akıllardan çıkmayacak 90 dakika sonunda iç sahada 42 maçlık yenilmezlik serisine veda etti.

Maçın ilk düdüğüyle beraber Sambacılar, şok bir baskıyla başladı. Sağlı sollu ataklarla Almanya kalesini zorlayan Brezilyalı futbolcular, 4. dakikada gole çok yaklaştı. Hulk'un sol kanattan yaptığı ortada arka direkte bomboş pozisyonda bekleyen Bernard'dan önce Neuer kalesini zamanında terketti ve topun hakimi oldu. Bu pozisyon sonrası adeta silkenerek kendine gelen Panzerler, baskıyı üzerlerinden atarak oyunu dengeledi. İlk 10 dakika geçilirken rakip kaleye de gitmeye başlayan Almanya, gizli golcüleri Müller ile skor üstünlüğünü yakaladı.

Dakikalar 11'i gösterirken Kroos'un sağ köşeden kullandığı kornerde, ön direkteki karambolü es geçerek gelen top bir anda Müller'i buldu. Yıldız oyuncu, ayak içiyle net bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı ve Almanya adına gol perdesini açan kişi oldu.THIAGO SILVA'YI ÇOK ARADILAR...

Thiago Silva'nın yokluğunda Brezilya savunmasında büyük boşluklar yakalayan Almanya, 23. dakikada Klose ile gol yağmurunun ikinci damlasını bıraktı. Kroos'un ceza alanı içine gönderdiği güzel ortada ilk golün kahramanı Müller şık bir hareketle Miroslav Klose'nin önüne indirdi. Tecrübeli golcünün ilk şutunda Julio Cesar gole izin vermedi ancak dönen topta affetmeyerek farkı 2'ye çıkardı. Dünya Kupası finallerine adını altın harflerle kazıyan Alman futbolcu, toplam gol sayısını 16'ya yüselterek Brezilyalı Ronaldo'yu geride bıraktı ve turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Erken gelen ikinci gol ile Brezilya büyük bir şoka girdi. Oyunun kontrolünü bu dakikalarda tamamen kaybeden Sambacılar, kalesinde üst üste gol görmeye başladılar. Klose'den sadece 1 dakika sonra bu sefer sahneye Kroos çıktı. Lahm'ın sağ kanattan ortasında Müller topa vuramayarak ıska geçti ancak arka direkte bekleyen Kroos düzgün bir vuruşla Julio Cesar'ı tekrar avlamayı başardı.MÜTHİŞ KOMBO!

Sahada ne yaptığını bilmeyen bir Brezilya ve rakibinin açığını çok iyi gören Almanya kombinasyonu kaçınılmaz sonun habercisi oldu. Rakip yarı alanda çok rahat pas yapan Panzerler, Müller'in pasında Kroos'un güzel vuruşuyla farkı 4'e çıkardı. İlk yarım saat geride kalırken, kalelerinde 4 gol gören Brezilyalı taraftarlar tribünleri terketmeye başladı ancak Almanlar'ın durmaya hiç niyeti yoktu...

Dakika 32... Yine ceza sahasına yollanan uzun pasta Özil tek hamlede topun kontrolünü sağladı ve geriden gelen Sami Khedira'nın önüne bıraktı. Bomboş pozisyonda ayak içiyle plasesini bırakan Real Madridli yıldız durumu 5-0'a taşırken, Brezilya tarihinin en ağır hezimetlerinden biriyle karşı karşıya kalıyordu.

Devam eden dakikalarda vitesi düşüren Panzerler, Kroos ve Khedira ile 6. gole çok yaklaştılar ancak çerçeveyi bulamadılar. İlk yarının özetini tek kelimeyle Almanya olarak yapabiliriz. Scolari'nin cömert savunma kurgusunu çok ağır bir şekilde cezalandıran Löw'ün talebeleri, fırsatını buldukları anda neler yapabileceklerini tüm dünyaya kanıtlamış oldu...NEUER BEN DE VARIM DEDİ

İkinci yarıya daha rahat başlayan Sambacılar, en azından farkı azaltarak taraftarlarından bir nebze özür dileme amacıyla sahaya çıktı. İlk yarıdaki şok hallerini üzerinden atan Scolari'nin talebeleri hırslı oyunlarıyla dikkat çekti. Özellikle devrenin ilk 10 dakikasında ceza sahasını abluka altına alan Brezilya, net fırsatlar yakaladı ancak bu sefer Manuel Neuer engeline takıldı. Kalesinde adeta devleşen Alman file bekçisi, Brezilya'nın en azından 1 gol atma çabasına karşı çizgi üzerinde tek başına set çekti.

Finali düşünerek mücadeleyi düşük tempoda tutan Almanlar, son yarım saate girilirken kontrataklarla nadir çıkışlar yaptı. Brezilya savunmasının verdiği boşlukları geri çevirmeyen Panzerler, 69. dakikada skoru Schürrle ile 6-0'a taşıdı. Lahm'ın sağ kanatta yerden yaptığı ortada, altıpas önünde bekleyen genç oyuncuya sadece dokunmak kaldı...SCHURRLE'DEN ENFES GOL

Ellerini kollarını sallaya sallaya gelen Almanya'da Schürrle efsanevi bir gol kaydetti. Sol kanattan yapılan ortayı önce kontrol edip önüne alan Chelseali golcü, sol ayağıyla çatala muhteşem bir şut göndererek Julio Cesar'ı bir kez daha çaresiz bıraktı. 7. golden sonra Brezilya tribünlerinden Almanya'nın her pasında oley sesleri yükselirken, kendi futbolcularına ağır bir sitem yollamış oldular.

Son dakikalara doğru Almanlar sadece top çevirmekle yetinirken, Brezilya Oscar ile şeref sayısını buldu. Ceza sahası içinde Alman savunmasını dengesiz yakalayan yıldız oyuncu, penaltı noktası üzerinden net bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 6 kez Dünya Şampiyonu olan Brezilya aldığı 7-1'lik hezimetle Dünya Kupası tarihine bu defa kötü bir şekilde geçmiş oldu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Panzerler'den Samba Dersi: 1-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement