Servet Tazegül Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Finale Yükseldi - Son Dakika
Spor

Servet Tazegül Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Finale Yükseldi

Servet Tazegül Avrupa Taekwondo Şampiyonası\'nda Finale Yükseldi

Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde, erkeklerde Servet Tazegül finale yükseldi, kadınlarda Nur Tatar ise 68 kiloda bronz madalya kazandı.

04.05.2014 17:08

Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın son gününde, erkeklerde Servet Tazegül finale yükseldi, kadınlarda Nur Tatar ise 68 kiloda bronz madalya kazandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Serhedçi Spor Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın son gününde erkeklerde 68 ve 74, kadınlarda ise 53 ve 67 kilo müsabakaları yapıldı. Erkeklerde 68 kiloda Servet Tazegül, ilk maçta Bulgar rakibi Vladimir Dalakliev'i 8-7, ikinci karşılaşmasında ise İspanyol rakibi Barrera Daniel'i aynı skorla yenerek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Moldovalı Vladislav Arventii'yle karşılaşan Tazegül maçı 23-21 kaybetmesine rağmen rakibinin 10 ihtar alması sonucunda karşılaşmayı hükmen kazandı ve finale yükseldi. Servet 68 kiloda finalde de Rus Denisenko Alexey ile karşılaşacak.

Erkekler 74 kiloda Rıdvan Baygut ise ilk karşılaşmada Slovak rakibi David Sajko'yu 7-3 mağlup ederken, ikinci maçında ise İngiliz rakibi Andrew Deer'e 13-10 yenilerek elendi.

Bayanlarda, 67 kiloda Nur Tatar ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nden Livera Chariklia'yı 12-0 teknik üstünlükle mağlup etti. İkinci karşılaşmada Hollandalı rakibi Akdeniz Aylin ile karşılaşan Tatar maçtan 21-3 galip ayrıldı. Yarı finalde Rus rakibi Anastasia Baryshnikova'ya 5-4 mağlup olan milli taekwondocu bronz aldı.

53 kiloda tatamiye çıkan Hatice Kübra Yangın da ilk maçında karşılaşmasında Avusturyalı rakibi Schoenegger'i 7-1 mağlup ederken, ikinci maçında Rus rakibi Kim Ekaterina'ya 7-6 kaybederek turnuvaya veda etti.

Türkiye, Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda şu ana kadar toplamda 4 bronz madalya kazandı. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Servet Tazegül Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Finale Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement