Swansea'de Bir İlginç Hikaye - Son Dakika
Spor

Swansea'de Bir İlginç Hikaye

Swansea\'de Bir İlginç Hikaye

Tanıdık bir hikayenin farklı bir versiyonu Swansea’de gerçekleşmiş ve yakın zamanda görevden alınan Michael Laudrup, kimseye veda edemeden kovulmuş.

19.02.2014 21:52

Danimarkalı teknik adam Michael Laudrup, uzun süre yönetimin büyük desteğini gördüğü Swansea'den bu ay başında kovulmuştu. Ansızın gerçekleşen olayın ardından yerine takımın kıdemli oyuncularından Gary Monk geçmiş ve takım Galler Derbisi'nde karşılaştığı Cardiff'i 3-0 mağlup etmişti.

Öncesinde oynadığı 13 maçın yalnızca 3'ünü kazanabilen Swansea'de yönetim, doğal olarak bir süredir gidişattan memnun değildi. Görece demokratik ve taraftara söz hakkı veren bir tarzda, futbola ayrı bir uzmanlık alanı olarak yaklaşan yöneticiler tarafından idare edilen kulübün bu duruma vereceği reaksiyonun muadillerine benzemeyeceği düşünülürken, başta Huw Jenkins ilk akla geleni yaptı.

Üstelik, sessizliğini bozan Laudrup'un aktardığı üzere oldukça sevimsiz biçimde:

"Başkanla konuştuk ve benden yardımcılarımı göndermemi istedi. Bunu kabul etmedim ve 4 Şubat'ta bir kez daha görüşmek üzere sözleştik. Bu ikinci görüşmeden sonra el sıkıştık ve birlikte devam edeceğimiz temennisiyle ayrıldık.

Sabah gerçekleşen bu görüşmenin ardından bir e-mail aldım: 'Şartlarına uyulmadığından ötürü kontratınız feshedilmiştir' yazıyordu. Hemen kulübü aradım ve 'şartlara uymamak' nedir, bunun anlamını ve neler olduğunu sordum. Bana yine bir açıklama yapılmadı ve ben telefondayken eşim (kovulmama dair) haberi internette gördüğünü söyledi.

Sonradan kulüpten biri eşyalarımı getirdi ve ona oyuncular ve tesis çalışanları ile konuşup konuşamayacağımı sordum. Başkansa bunun kötü bir fikir olduğunu düşünüyormuş. Kimseye veda edemeden Swansea'den ayrıldım."

Ferguson aramış

Tanıdık bir hikayenin farklı bir versiyonu olan bu vakada Menajerler Birliği'nin desteği Laudrup'a yardım ederken, Danimarkalı futbol adamı ayrıca Gary Lineker ve Alex Ferguson'un kendisine geçmiş olsun temalı telefon görüşmeleri ile destek verdiğini de açıkladı.

Cardiff galibiyetinden sonra deplasmanda Stoke City'le berabere kalan Swansea ise hafta sonu FA Cup fikstürü için gittiği Everton deplasmanında 3-1 mağlup oldu ve turnuvadan elendi.

Geçen sezon Swansea'ye tarihindeki ilk büyük kupayı, Lig Kupası'nı kazandıran Michael Laudrup ve takımı, bu sezon Avrupa arenasında mücadele ediyor olmanın handikaplarını yaşadı. Halihazırda 28 puanla 10. sıradalar ancak düşme hattıyla aralarında yalnızca 4 puan var.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Swansea'de Bir İlginç Hikaye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement