Trıatlon Yarışmaları Taşucu'nda Yapıldı - Son Dakika
Spor

Trıatlon Yarışmaları Taşucu'nda Yapıldı

Trıatlon Yarışmaları Taşucu\'nda Yapıldı

Türkiye Triatlon Federasyonu 2012 yılının ilk yarışını Mersin Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde gerçekleştirdi.

16.04.2012 11:24

Türkiye Triatlon Federasyonu 2012 yılının ilk yarışını Mersin Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde gerçekleştirdi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği ve dünyada Demir Adamlar'ın yarışları olarak bilinen triatlon yarışları festival havasında tamamlandı.

Ulusal bazda ve toplamda 120 sporcunun katıldığı triatlon yüzme, bisiklet, atletizm yarışmasında sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş: Triatlonun Türkiye'de hak ettiği yerlere gelmesi için var gücüyle çalıştıklarını belirterek, "İstanbul'da ilk kez Haziran ayı içerisinde Avrupa kupasının en önemli ayağını gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikler Türkiye'nin tanıtımı açısından da önem arz ediyor. 2012, ülkemizde triatlonun altın yılı olacaktır" dedi.

Güneş yarışmalar sonunda yaptığı açıklamada da, "Bu bölgede daha önce Kızkalesi beldesinde Triatlon yarışları düzenlemiştik. Ama uzun zamandır bu bölgede yarışlar yapılmamıştı. Bizler yine ilk yarışmamızı Kızkalesi'nde yapmayı düşünürken, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Triatlon yarışlarına ev sahipliği yapmayı istedi ve bizlere sahip çıktı. Bizlere gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederiz. Yine bu yıl bir ilke imza atarak Türkiye genelinde ilk kez sporcularımızda Chip kullanmaya

başladık. Bu sayede sporcularımız gerçek sonuçlara tarafsız ulaştı. Sporcularımızın tüm etaplarını saniye saniye takip etmiş olduk. Sporcularımızın daha iyi koşullarda yarışmalar çıkarması için elimizden geleni yaptık" dedi.

Triatletleri Taşucu'nda misafir etmekten büyük onur duyduk diyen Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, "Turizm şehri olan Taşucu'nu geliştirmek, turizmin yanı sıra da spor şehri olma yolunda ilerlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Triatlon yarışlarının Taşucu'nda yapılmasına büyük katkı sağlayan Federasyon Başkanı Hamdi Güneş ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

ALINAN PUANLAR DERECELERİ ETKİLEYECEK

Taşucu'ndaki müsabakalarda sporcuların aldığı dereceler Avrupa puanlamasını doğrudan etkilerken yarışmada kategorilerine göre ilk 3'e giren sporcular Yıldız bayanlarda Sinem Özdil birinci, Alkım Ölmez ikinci, Eda Dirik ise üçüncü oldu. Yıldız Erkeklerde Haşmetcan Aktan birinci, Emirhan Altıntaş ikinci, Kutluhan Konuk üçüncü sırada yer aldı. Genç bayanlarda ise Yağmur Aydoğan birinci, Tuğçe Karakaya ikinci, İlkay Polat üçüncü oldu. Genç erkeklerde birinci Ali Atlan, ikinci Ali Mutlu, üçüncü ise İlker

sezen oldu.

Elit bayanlarda birinciliği Bahar Ertürk elde ederken ikinci Ceren Orhanlı, üçüncü Ebru Doğan oldu. Elit Erkeklerde ise tecrübeli atlet Mert Onaran birinciliği kimseye kaptırmadı ikinci Bahadır Tama üçüncü ise Onur Calp oldu.

Elitlerde birinci olan Mert Onaran ve Bahar Ertürk madalya töreni sonrasında yaptıkları açıklamada çok mutlu olduklarını belirtirken 2012 yılının ilk yarışında olduğu gibi diğer müsabakalarda da birinci olmak için idmanları aksatmadan devam edeceklerini söylediler. Şampiyon sporcular hedeflerinin 2016 yılında ki olimpiyatlar olduğunu ve mutlaka triatlon dalında ülkemizi temsil edeceklerini vurguladılar.

Triatlon Federasyonu bu yarışta ilk defa kendisine ait zaman ölçümlü çipli sistemi kullandı. Bu yöntem zaman ölçümünde sıfır hata payı olarak tüm yarışmalarda kullanılacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trıatlon Yarışmaları Taşucu'nda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement