Turkcell'den Anlamlı Sponsorluk - Son Dakika
Spor

Turkcell'den Anlamlı Sponsorluk

Turkcell\'den Anlamlı Sponsorluk

Turkcell, Görme Engelliler B1 Futbol Ligi'ne sponsor oldu Lig, yeni sezonda Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi adıyla oynanacak Ülker Sports Arena'da düzenlenen görme engelli milli sporc...

03.12.2013 14:33

Turkcell, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Görme Engelliler B1 Futbol Ligi'nin sponsoru oldu.

Sponsorluk çerçevesinde ligin yeni sezonda Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi adıyla oynanacak.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısında, yapılan işbirliği kamuoyuna duyurulurken, daha sonra salonda hazırlanan futbol sahasında gösteri maçı yapıldı.

Basın toplantısına Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Abdullah Çetin ve  TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy katıldı.

GESF Başkanı Çetin, son yıllarda Türkiye'de görme engelli sporunda büyük gelişmeler yaşandığını aktararak, "Yakın zamanda paralimpik olimpiyatlarına 25 sporcuyla katıldık ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştik. Ümit ediyorumki bundan sonra yapılan çalışmalar neticesinde sporcu ve madalya sayılarımız artacaktır" dedi.

TFF 1. Başkan Vekili Özerten ise yaptığı konuşmada, "Turkcell'in Dünya Engelliler Günü'nde görme engelli arkadaşlarımıza sponsor olması, onlara göz olmak, mihmandar olmak için bir takım fedakarlıklarda bulunmalarını minnetle ve şükranla karşılıyorum. Turkcell'in anlamlı katkısının yanında Türkiye'deki diğer büyük kuruluşlara da çağrı yapmak istiyorum. Sporda engelli evlatlarımızı, büyüklerimizi, küçüklerimizi desteklemek en büyük sevaptır. Bunun Turkcell ile bir başlangıç olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Organizasyona katılan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, eski milli futbolcular Tümer Metin, Ali Gültiken, Metin Tekin ve teknik direktör Bülent Korkmaz da basın toplantısını takip ettiler.

-Gösteri maçı eğlenceli geçti

Görme Engelli Milli Futbol Takımı'nın 4 oyuncusu, Mehmet Topal, eski milli futbolcular ve gazetecilerden oluşan iki takım, Ülker Sports Arena'da kurulan futbol sahasında gösteri maçı yaptı.

Görme Engelli Milli Takım Kaptanı Ali Çavdar ile diğer futbolcular Mikail Güçlü, Nuri Gökyüz ve Ramazan Kunduz'un forma giydiği mücadelede, futbolcular ve gazeteciler gözlerine bant takarak oynadı.

Eğlenceli geçen maçta Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, gözü bağlı da olsa topa hakimiyetiyle dikkat çekerken, sahada bulunanlar içerisinde en büyük zorluğu Tümer Metin'ın yaşadığı görüldü.

Mücadeleyi Metin Tekin ve Ali Gültiken'in forma giydiği beyaz takım 2-1 kazanırken, mavi takımdaki teknik direktör Bülent Korkmaz, kaçırdığı penaltıyla beraberlik şansını kullanamadı.

-Fatih Terim: "Kimse engel tanımıyor"

Gösteri maçını tribünden izleyen Fatih Terim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, etkilendiğini ve çok farklı bir gün geçirdiğini ifade etti.

Terim, "Kimse engel falan tanımıyor. Buna saygı duymak lazım. Düşünün, bizim arkadaşlarımız bir iki saniye bile gözünü kapalı tuttuğu zaman büyük sıkıntı çekiyor. Onlar aslan gibi oynuyorlar. Onun için çok mutlu oldum. Özellikle ülkemizde bir saniye sonra çizginin öbür tarafında bizler olabiliriz. Bunu hiç unutmayalım. Her gün Allah'a şükretmek herhalde en doğrusu. Ama onlara da yardım etmek lazım" şeklinde konuştu.

Maçın ilk yarısında forma giyen Fenerbahçeli Mehmet Topal ise zor bir maç olduğunu anlatarak, "Sesi gören kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Elimizden geldiğince imkansızı başarmaya çalıştık. Onlar başarmışlar. Gerçekten büyük bir saygıyı hak ediyorlar. Benim için çok güzel, hayatım boyunca unutamayacağım bir duyguydu. Burada olduğum için çok mutluyum" şeklinde ifadeler kullandı.

Gösteri maçında beyaz takımın kalesini koruyan Turkcell Genel Müdürü Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu ve Görme Engelliler Spor Federasyonu ile bir ilke imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Bir engelli ligine şirket olarak isim verdik ve markamızı koyduk. Milli takıma da sponsorluğumuz başlamış durumda. Burada amaç engelli kardeşlerimizi mümkün olduğunca spora sosyal hayatın içine çekmek. Onlar bugüne kadar çok ciddi başarılar elde ettiler." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Turkcell'den Anlamlı Sponsorluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement