Türkiye Gençlerde Tekvando Avrupa Şampiyonu - Son Dakika
Spor

Türkiye Gençlerde Tekvando Avrupa Şampiyonu

Türkiye Gençlerde Tekvando Avrupa Şampiyonu

19'uncu Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 3'ü altın, 2'si gümüş ve 5'i bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan Türkiye, erkeklerde takım halinde Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

29.09.2013 11:03

19'uncu Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 3'ü altın, 2'si gümüş ve 5'i bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan Türkiye, erkeklerde takım halinde Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Türkiye, şampiyonada en çok madalya kazanan ülke oldu.

Portekiz'in Porto şehrinde rekor bir katılımla 45 ülkeden 418 sporcunun katıldığı 19. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası sona ererken, Türk sporcular elde ettikleri başarılarla göz doldurdu. Dört gün süren şampiyonaya Teknik Direktör Ali Şahin yönetiminde tam kadro katılan Tekvando Milli Takımı, erkeklerde Avrupa Şampiyonu olurken, genel sıralamada ikinci, bayanlarda ise dördüncü sırayı almayı başardı. 20 sporcu ile şampiyonaya katılan ve toplamda 10 madalya kazanan Türkiye, en yakın rakibinden 3 fazla madalya kazanarak Avrupa Şampiyonası'nın en çok madalya kazanan ülkesi oldu. Türkiye, sporcu sayısı ile madalya sayısı oranlandığına yüzde 50 rakamına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

Şampiyonada, erkekler 68 kiloda Berkay Akyol ve +78 kiloda Kaan Kılıç ile bayanlar 52 kiloda Fatma Sarıdoğan altın madalya kazandı. Erkekler 51 kiloda Mert Erdoğan ve bayanlar 44 kiloda Makbule Nur Korucu gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler 45 kiloda Deniz Dağdelen, 48 kiloda Harun Tarhan, 78 kiloda Selman Nezir, bayanlar 55 kiloda Zeliha Ağris ve 63 kiloda Sude Bulut, bronz madayayı boynuna geçirdi.

"2016'YA HAZIRLANIYORUZ"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, elde edilen sonucun gelecek adına çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, "Gençler Avrupa Şampiyonası, bizim en çok önem verdiğimiz şampiyonaların başında geliyor. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak ülkemizi gururlandıran federasyonumuz, son sürat 2016 olimpiyat oyunları için çalışmaktadır. Bu doğrultuda Portekiz'de mücadele eden sporcularımıza büyük önem veriyorduk. Onlar da bizler yanıltmadılar ve 10 madalya birden kazandılar. Erkeklerde elde edilen Avrupa Şampiyonluğu, bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Bu sporcularımız, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları için aday sporcularımızdır. Kendilerinden büyük beklentilerimiz var. Alınan başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Metin Şahin, son dönemde dışarıdan Türkiye'nin en başarılı federasyonları arasında başı çeken Tekvando Federasyonu'nun dışarıdan yıpratılmaya çalışıldığını, bu çalışmalara en güzel cevabı kazandıkları madalyalarla verdiklerini sözlerine ekledi. - Portoportekiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Türkiye Gençlerde Tekvando Avrupa Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement