Yöneticilerden Destek - Son Dakika
Spor

Yöneticilerden Destek

Yöneticilerden Destek

Beko Basketbol Ligi'nin önde gelen takım direktörleri Ergin Ataman'ın A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başına getirilmesini yorumladılar.

26.03.2014 11:02

Galatasaray Liv Hospital Koçu Ergin Ataman'ın A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda başlayan yeni görevi hakkında ligin önde gelen takım menajerleri açıklamalarda bulundu. Beşiktaş İntegral Forex Genel Koordinatörü Erman Kunter, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Ataman'ın söz konusu görev için en uygun aday olduğunda birleşti.

Erman Kunter

"Türk oyuncuları çok iyi tanıyan, onları motive edebilecek bir isim. Son dönemde havamızı kaybettik, oyuncular zoraki gelmeye başladı. Ergin bunu değiştirebilir. Beni asıl ilgilendiren proje konu üretmemiz. Dünya Şampiyonası'na son Dünya Şampiyonası bakarak hareket edersek yanılırız. 3 yıllık plan ve proje yapmamız lazım. Günü kurtarmak isterken, yarınlara da zarar verdik. Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası'ndan daha zayıf… Bugüne kadar yapmadığımız şeyleri yapmaya başlamamız lazım. Tabii ki formda isimler bulunmalı ama iyi sonuç alamazsak ve kadroda yarınlarda oynatacağımız isimler yoksa bir sonraki şampiyonalara da zarar verebiliriz. Kadroda bir denge sağlanmalı. Yabancı sayısının artması da zaman içinde yerli oyuncuların rekabete girerek gelişimini sağlayacaktır."

"Hedef derece ve madalya..."

Engin Özerhun

"Milli Takımın başına oyuncularla aynı dili konuşan bir antrenörün gelmesini olumlu buluyorum. Ergin Ataman Efes'te, Beşiktaş ve Galatasaray'da şampiyonlar kazanmış, kariyerli bir antrenör… İlk etapta işi zor çünkü wild card ile girdiğimiz bir şampiyonaya gidecek ve yurt dışında  başarı elde edememiş takıma koçluk yapacak. Türk oyuncuların gelişmemesi konusunda eksiklik var. Alt yapı başarılarını yukarı taşıyamadık, bu bakımdan elinde çok hazır bir kadro olmayacak. Kısa vadede çok şey beklemek gerçekçi olmayabilir ama Türk oyuncularla bir bütün olmayı başaracaktır, buna inanıyorum."

Nedim Karakaş

"Ergin Türk antrenörleri içinde kendisini kanıtlamış, her zaman iddialı olmuş bir arkadaşımız. Aydın Örs'ün yardımcısı iken, 'Ben head koçluk yapacağım' iddiasını ortaya koyma cesaretini gösterdi ve Türk Telekom'da baş antrenörlüğe başladı. Birçok antrenör asistan koçluğu kendisine meslek edinmişken Ergin'in o çıkışı önemliydi. O günden bugüne kadar da başarıyla çalıştırdığı takımlar var. Yabancı antrenörlerin arasında başarılar, şampiyonluklar elde eden bir antrenör... Siena ile Korac Kupası'nı kazandı. Efes'le Final Four'a gitti. Milli Takımı uzun zamandır hak etmişti, bilinen nedenlerle bugüne kaldı. Kendi hataları da oldu. Sonunda çok arzu ettiği görevi üstlendi. İnşallah başarılı olur. Hem Türk antrenörlerinin önünü açmış olur, hem de Türk halkını sevindirir. Milli Takıma geçmiş kimsenin başına geçen antrenörün kulübü konuşulmaz. Milli Takım hepimizin milli takımıdır."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Yöneticilerden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement