"3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu" Sona Erdi - Son Dakika
Teknoloji

"3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu" Sona Erdi

"3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu" Sona Erdi

KOÜ'de çeşitli ülkelerden araştırmacılar ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yaz okulunu tamamlayanlara sertifikaları verildi

14.09.2013 14:10

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOGEM) Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Almanya Geneocell Uluslararası Medikal Enstitüsü tarafından düzenlenen 3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi Morfoloji Binası'nde düzenlenen törende, çeşitli ülkelerden araştırmacılar ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yaz okulunu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

KOÜ Tıp Fakültesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz okulunda, kök hücre tedavileri ile ilgili teorik ve pratik uygulamaları içeren bir haftalık eğitim verildiğini belirtti.

Karaöz, yurtiçi ve yurtdışından gelen bilim adamlarınca, kök hücre biliminin temel kavramları, güncel yaklaşımlar ve kişiye özgü tedavi modellerine ilişkin konferanslar verildiğini bildirdi.

Okula İran, Danimarka, Kenya, Fransa, İngiltere ve Almanya'dan gelen araştırmacıların katıldığını ifade eden Karaöz, şunları söyledi:

"Organizasyon Türkiye'nin kök hücre alanında geldiği noktayı, evrensel bilim adamlarıyla paylaşmak açısından başarılı geçti. Kursa katılan genç araşırmacıların bazıları kariyerine bizim labaratuvarlarımızda devam etmek istediklerini söylediler. Özellikle Almanya, İngiltere ve Fransa'dan katılanlar ortak proje yürütmeyi teklif ettiler. Bizim için çok önemli. Türkiye'de kök hücre alanında teknolojik  ve bilimsel alt yapı olarak geldiğimiz noktanın azımsanmayacak seviyede olduğumuzu gördüler." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji '3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement