Çocuk Bezini Bile Taksitle Alır Olduk - Son Dakika
Teknoloji

Çocuk Bezini Bile Taksitle Alır Olduk

Çocuk Bezini Bile Taksitle Alır Olduk

ticarette yeni trend hızlı tüketim ürünleri oldu.

22.06.2014 10:32
-

E-ticaret siteleri son dönemde hızlı tüketim ürünleri (FMCG) de satmaya başladı. Çaydan şekere, çocuk bezinden çamaşır deterjanına kadar birçok ürünü artık internet sitelerinden sipariş eden tüketiciler sanal market pazarını patlattı. Türkiye'de 130 milyon TL'lik hacme sahip olduğu belirtilen sanal market harcamalarının bu yıl çift haneli büyüyeceği tahmin ediliyor.


Piyasadan daha ucuz


Tüketiciyi hızlı tüketim ürününü internetten almaya teşvik eden nedenlerin başında ucuz fiyat geliyor. Büyük üreticilerden toplu alım yaptıkları için fiyat avantajı sağlayan internet siteleri, piyasadan yüzde 15-20'ye varan oranda daha ucuza satış yapıyor. İkinci ve en önemli etken ise taksitli satın alma imkânı. Gıdada değil ancak çocuk bezi gibi ürünlerde taksit yapılabiliyor. Toplu alımın mantıklı olduğunu düşünen tüketici bir yıllık alışverişini taksitli ve daha ucuza yaparak başarılı bir satın alma yaptığını söylüyor.


Pazarı FMCG büyütecek


Türkiye'de dünya geneline paralel olarak internetten en çok elektronik ürünleri, ardından giyim ve aksesuvar satılıyor. Aldido.com'un CEO'su Gökhan Yavaş, e-ticaretin bu yıl sonunda ulaşacağı 45 milyon TL'lik büyüklüğe FMCG grubunun büyük katkısı olacağını söyledi. Bebek maması, bebek bezi, temizlik ürünleri gibi süpermarket ürünlerine yapılan 9 taksitin en çok tercih edilen seçenek olduğunu belirten Yavaş, "Özellikle kadınlar bu ürünleri satın alırken, erkekler bilgisayar, tablet, parfüm ve sağlık ürünlerini tercih ediyor" şeklinde konuştu.


Kapıya teslim avantajı


Amerika'nın en büyük süpermarketi Walmart'ın internetten elde ettiği ciro, toplam cirosunun yüzde 4'ünü oluşturuyor. ABD'de Walmart dışında internet üzerinden Tesco ve Freshdirect de hızlı tüketim ürünleri satıyor. İngiltere'de ise Mysupermarket.co.uk, Waitrose. com, Asda.com önemli siteler arasında yer alıyor. Türkiye'de online satış yapan süpermarketlere yeni rakip birçok ürün grubunun satıldığı online alışveriş siteleri oldu. Bu şirketler bir paket çayı bile tüketicinin kapısına kadar götürüyor.


Siteye market bölümü ekledi


Giyimden aksesuvara, elektronikten ev gereçlerine birçok kategoride satış yapan n11.com, geçtiğimiz aylarda siteye "Market11" isimli bir kategori ekledi. n11.com'un Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, market bölümünün satışlarının oldukça iyi gittiğini söyledi. Her kategori için BDDK kurallarına uygun taksitlendirme imkânı sunduklarını ancak gıda ve içecekte taksitlendirme yapılmadığını belirten Özdal, "Bunlar dışındaki market ürünlerinde taksit var. Bu da tüketiciye cazip geliyor" diye konuştu.


Özge Yavuz - Sabah




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Çocuk Bezini Bile Taksitle Alır Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement