Cemil İpekçi: Tepkilere Kırılmadım, Mardin'den Ev Alacağım - Son Dakika
Yaşam

Cemil İpekçi: Tepkilere Kırılmadım, Mardin'den Ev Alacağım

Cemil İpekçi: Tepkilere Kırılmadım, Mardin\'den Ev Alacağım

Ünlü modacı Cemil İpekçi, defile öncesinde kuaföre giderek, mankenlerin makyajlarıyal tek tek ilgilendi.

25.09.2010 18:48

Ünlü modacı Cemil İpekçi, defile öncesinde kuaföre giderek, mankenlerin makyajlarıyal tek tek ilgilendi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İpekçi, tepkilerin kendisini küstürmediğini söyledi. Moralinin defile öncesinde iyi olduğunu belirten İpekçi, şöyle dedi: "Burası demokratik bir ülke, gayet tabiki herkes fikirlerini, düşüncelerini açıklayacaktir. Bunun kavgaya dönüşmemesi çok güzel. İnançlarımızı tartışacağız, kültürümüzü tartışacağız, geçmişimizi tartışacağız. Türkiye'ye artık bir yeniliğe gidiyor, kabuğunu kırıkıyor. Biz Cumhuriyet'e geçmekle kabuğumuzu kıramadık. Son 15 yıldan beri Türkiye'deki kabuk kırılıyor. Biz de artık dünyayla birleşiyoruz, globalleşiyoruz, hakiki laiklik nedir? Kavga ve tartışmalar yapsak da yeni yeni anlamaya başlıyoruz. Burada çok önemli olan bir şey var, herkese sesleniyorum, kavgalarımız bizi yıldırmalıdır. Eğer ülkemizi, bu toprakları seviyorsak, bu topraklarda dinimiz, dilimiz, kültürümümüz ne olursa olsun. Binlerce yıldır beraber yaşıyorsak, o zaman tek bir şey var. Gideceğimiz başka toprak yok.O zaman ne yapacağız, birbirmize anlayış göstereceğiz. Birbirimizi kabul edeceğiz, çünkü anlayış göstermek bile bir zaafiylettir. Yani ben size hoş görüyle baktığım zaman size kabul etmiyorum ama hoş görüyorum demektir. Hoşgörü de güzel kelime değil, birbirimizi kabul etmek mecburiyetindeyiz. Dinimize göre, Kuran-ı Kerim'e göre zaten başkasını yargıladığımız zaman onun hesabını Allah'a vereceğiz. Onun içinde Kuran'ımıza ve müminliğimize yakışır bir şekilde hareket edeceğiz. Ben bazen bakıyorum sanki Kuran-ı Kerim sadece bazılarına gemiş gibi görülüyor. Bazı insanlar sadece sahip çıkıyorlar. Halbuki Kuran'ı Kerim herkese ve herkesin gönlünde. Herkes ibadeti, herkes yardımlarını göstermek mecburiyetinde değil"

Her şeye güzel gözle baktığını anlatan İpekçi, Türkiye'ni demokratik bir ülke olduğunu söyleyerek referandumu örnek gösterdi. Referandumda evetlerin kazandığını söyleyen İpekçi, "Burada da yüzde 99'u bu defilenin olmasını istiyor. 2 yıldan beri beni bağırlarına bastılar. Biz Mardin'i hep eski Mardin olarak alıyoruz ama Mardin, Kızıltepe, Nusaybin, Ömerli bütünüyle Mardin'dir. 2 yıldır bana yardımları, gösterdikleri ilgi bu defileyi yapmama neden oldu" dedi.

Tepkilere kırılmadığını söyleyen İpekçi, "Kırılmadım, çünkü bir tepki olsaydı başından olurdu. Mardin'in halkının çoğunluğundan bir tepki gelebilirdi. O zaman zaten çoğunluk istemesedi açmazdık buradaki okulu. Ama 2 yıldan beri olmamışta 2 yıl sonra olmuş. Bu defile bittikten sonra bazı belgelerimiz var elimizde. Bu karşı çıkanların, insanların niye 2002'de çok sevdiğim bir şarkıcının içkili masalarla orada Kasımiye Medresi'ne film çekimine karşı çıkmadı. Bunların hepsinin arkasında biri yada bir politik bir neden yada birine karşı çıkma vardır. Bunlara alınanlık yaparsak, kırılganlık yaparsak, olmaz. Bir şeye mutluyum, dün hepsi birlikte Medresede namaz kıldılar. Namaz kılanın insanın şöyle bir şeyine inanırım. Rabbimize ibadet için namaz kılınır. O zaman gönlümüzde fesatlık olmaması gerekir Dünya bütün namaz kılanların gönlünde fesatlık olmamalarını diliyorum. Onların dualarıyla orasının dulduğuna inanıyorum. Hayırlar getirsin"dedi.

MARDİN'DEN EV ALACAĞIM

Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya başta olmak üzere halkan büyük destek aldığını söyleyen İpekçi, hiç kırgın olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Hiç kırgın değilim, bunun en büyük ıspatını Ekim ayında Kızıltepe'de açacağımız en büyük okulla göstereceğiz. 300 kişilik bir okul, sabah gençlere öğleden sonra ev hanımlarına akşam ise istihdam yaratan işadamlarına yönelik konfeksiyoncu yetiştirmek üzere okulu açacağız. O okulun açımasıyla beraber zaten benim kırılmadığımı göreceğiz. Kırılmış olsaydım zaten defileyi yapmazdım. Mardin'i terk ederdim. Hiç Mardin'e terk etmeye niyetim yok. Onun için burayı çok seviyorum. Beni daha çok hırslandırdı. Şimdiye kadar burada kirada oturuyordum mülk almamıştım. Şimdi Allah nasip ederse mülk alacağım. Evim tamamıyla Mardin'de olsun. Çünkü Mardin bir büyü, Mezopotamya burası kültür ve sanatın beşiğidir"

MEDRESE DİZİDE ŞEHİR KULÜBÜ OLMUŞ

Mardin Valiliği, tepkiler üzerine Kasımiye Medresesi'nin daha önce bir dizi film çekiminde Şehir Kulubü olarak gösterildiğini açıkladı. Valilik Asmalı Konak adlı dizinin bir sahnesinde Mardin'e özgü Reyhani oyununun sergilendiğini ve Kasımiye Medresesi'nin de bu sahnede Şehir Kulube olarak gösterildiğini açıkladı. Bu sahneler gezetecilere CD olarak dağıtıldı.

Ferit ASLAN - Adnan AVUKA - Nezir GÜNEŞ - Serdar SUNAR/ MARDİN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Cemil İpekçi: Tepkilere Kırılmadım, Mardin'den Ev Alacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement