Engelliler Tekerlekli Sandalye ile Zeybek Oynadı - Son Dakika
Yaşam

Engelliler Tekerlekli Sandalye ile Zeybek Oynadı

Ordu’nun Ünye ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle yapılan etkinliklerde engelliler tekerlekli sandalye ile zeybek oynarken, ayaklarıyla tuvalde resimler yaptılar.

09.05.2017 17:45

Ordu'nun Ünye ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle yapılan etkinliklerde engelliler tekerlekli sandalye ile zeybek oynarken, ayaklarıyla tuvalde resimler yaptılar.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolaysıyla Ünye Cumhuriyet meydanında yapılan etkinliğe engellilerin zeybek oyunu ve resim çizmesi damgasını vurdu. Tekerlekli sandalye ile zeybek oynayan engelliler vatandaşların alkışlarıyla karşılanırken, Ayşe Işık adlı engelli genç kadın ayaklarıyla yaptığı resim ile büyük beğeni topladı. Engelli ressam Işık ayrıca yazdığı kitabı protokol mensuplarına imzaladı.

Etkinlikte konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise AK Parti iktidarının 15 yıl boyunca engellilere yönelik reform niteliğinde çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Çamyar, "Bugün gelinen noktada artık kapalı kapılar ardından değil, bizzat sokağa çıkan, hayatın nasıl olduğunu gören ve bilen engelli kardeşlerimiz var. Onların hayatın içinde olması ile ilgili başta dernek binaları olmak üzere, okçuluk kulübü ve milli takıma kadar yükselen sporcularımız, halk oyunları etkinlikleri olmak üzere, toplumun her noktasında, her kademesinde bizde varız diyebilen bir engelliler grubunun oluşması ile ilgili çalışmalar yürüttük. Bizlere bundan sonrada engelliler derneğimizden gelen her çağrıya buradan destek vereceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Engelliler Tekerlekli Sandalye ile Zeybek Oynadı
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Engelliler Tekerlekli Sandalye ile Zeybek Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement