Esogü'de Paramediklerin Adli Sorumlulukları Paneli - Son Dakika
Yaşam

Esogü'de Paramediklerin Adli Sorumlulukları Paneli

Esogü\'de Paramediklerin Adli Sorumlulukları Paneli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ilk ve acil yardım programının düzenlediği ’Paramediklerin Adli Sorumlulukları’ konulu panel, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

21.12.2017 17:31

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ilk ve acil yardım programının düzenlediği 'Paramediklerin Adli Sorumlulukları' konulu panel, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Panelin moderatörlüğünü ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu yaptı. Panelin açılışında konuşan ESOGÜ SHMYO Müdürü Prof. Dr. Sema Uslu, tüm sağlık çalışanları gibi paramediklerin de meşakkatli görevlerini yerine getirirken çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını, bu sorunların çözümünün hasta ve hasta yakınlarının bilinçlenmesinden geçtiğini ifade etti. Prof. Dr. Sema Uslu, kamuoyunun paramediklerin yaptıklarını bilmesi, onlara saygı duyması ve beklentilerine cevap alırken paramediklere nasıl davranacağını öğrenmesi gerektiğini belirtti. SHMYO'da öğrenim gören paramediklerin pek çok hastanın hayatını kurtararak hem çok önemli işlere imza atmakta hem de hocaları olarak onları gururlandırmakta olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sema Uslu, tüm paramediklerin 22 Aralık Paramedikler Günü'nü de kutlarken, panelin düzenlenmesine emeği geçen herkese başta Rektör Yardımcısı ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu olmak üzere teşekkür etti ve verimli bir panel geçirilmesini diledi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge de acil hizmetleri ve 112'nin vitrinleri yüz akları olduğunu belirtirken, gelişen sağlık politikaları ile birlikte bu hizmetlerin daha da önem kazandığını söyledi. Zor ve onurlu bir görevi yürüten paramediklerin hasta ve yaralılara temel ve ileri sağlık desteği sağlanması ve bunların ambulans ve hastanelere taşınmasında çok önemli görevler üstlendiklerini ifade eden Doç. Dr. Uğur Bilge, paramediklerin görevlerini yaparken birçok zorluğa da katlandıklarını kaydetti. Sağlık yöneticileri olarak bir görevlerinin de çoğu çaba ve gayretleri bilinmeyen paramediklerin yaptıklarını kamuoyuyla paylaşmak olduğunu belirten Doç. Dr. Uğur Bilge, ancak bu şekilde paramediklerin yaptığı işin kıymetinin ortaya çıkacağını söyledi. Doç. Dr. Uğur Bilge, emekleri için teşekkür ettiği tüm paramediklerin 22 Aralık Paramedikler Günü'nü kutlayarak sözlerini tamamladı.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ise, tüm paramediklerin 22 Aralık Paramedikler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlarken, aile hekimliği ile acil sağlık sistemi ve paramediklerin ülke sağlık politikalarının merkezindeki konular olduğunu kaydetti. 36 yıllık bir hekim olduğunu belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, kendisinin mezun olduğu dönemde paramedik kavramının olmadığını, sadece hastaların taşınmasının söz konusu olduğunu dile getirerek, bu alandaki yetişmiş eleman boşluğunun daha sonraki yıllarda doldurulduğunu ifade etti. 20. yılını geçtiğimiz günlerde geride bırakan ESOGÜ SHMYO İlk ve Acil Yardım Programı'nda pek çok ilke imza atıldığını ve yüzlerce mezun verildiğini belirten Ünlüoğlu, bu tabloyu görmenin bir eğitici için büyük bir gurur olduğunu ve paramedik mesleğinde büyük ilerlemeler kaydedildiğini ve mesleğin gelişmesinin süreceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panelistlerden ESOGÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kenan Karbeyaz 'Paramediklerin Karşılaştıkları Adli Tıbbi Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı sunumunu, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Paramedik Nurettin Tekin 'Yeni Türk Ceza Kanunu'nda Görevi İhmal ve Görevi Kötüye Kullanma Davaları' başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Panel soru-cevap bölümünün ardından şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Esogü'de Paramediklerin Adli Sorumlulukları Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement