İzmir'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - Son Dakika
Yaşam

İzmir'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

İzmir\'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, olumsuzluk yaşanabilecek bölgelerde önleyici çalışmalar gerçekleştiriyor. İZSU Genel Müdürlüğü, deniz kabarması nedeniyle taşkın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

25.11.2023 15:11

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), bu akşamdan itibaren Bostanlı, Mavişehir, Konak ve Alsancak kıyılarında deniz kabarması nedeniyle taşkın yaşanabileceğini bildirdi.

İZSU'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı doğrultusunda, çeşitli önlemlerin alındığı belirtildi.

Hava basıncı, rüzgar ve yağış verilerine göre deniz kabarması ihtimalinin bulunduğu, geceden itibaren 26 Kasım Pazar günü öğlene kadar Bostanlı, Mavişehir, Alsancak ve Konak bölgelerinde taşkın ve sel riskinin yüksek olduğu vurgulandı.

Olası deniz kabarmasında yağışın artması halinde yağmur suyunun tahliyesinde sorun yaşanabileceği özellikle bu bölgelerdeki araçların tahliye edilmesi ve vatandaşların önlem alması gerektiği bildirildi.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement