Kendi Kök Hücresiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Yaşam

Kendi Kök Hücresiyle Hayata Tutundu

Kendi Kök Hücresiyle Hayata Tutundu

Konya'da bir kişi, kendi ayağından alınan kök hücrenin boğazına nakledilmesiyle hayata tutundu.
Konya'da yaşayan Mehmet Baysal (59), 2006 yılında bel ağrısı şikayetiyle doktora gitti.

03.12.2013 12:21

Konya'da bir kişi, kendi ayağından alınan kök hücrenin boğazına nakledilmesiyle hayata tutundu.

Konya'da yaşayan Mehmet Baysal (59), 2006 yılında bel ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Durumu giderek ağırlaşan Baysal, yürüme yetisini kaybederek yatağa düştü. İlk olarak Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilaç tedavisi, daha sonra Ankara'da radyoterapi tedavisi gören Mehmet Baysal, ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından düzelerek sağlığına kavuşan Baysal, yaklaşık 2 ay önce yeniden rahatsızlandı. Yeniden Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Baysal'a ilik nakli olması gerektiği söylendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kök Hücre Nakli Ünitesi'ne yatan Mehmet Baysal, kendi ayağından alınarak boğazına nakledilen kök hücreyle yeniden sağlığına kavuştu.

Yaşadığı zorlu günleri anlatan Mehmet Baysal, ilk ameliyatını 2006 yılında olduğunu ifade ederek, "Ankara'da ışın tedavisi gördüm. Daha sonra burada ameliyat oldum. Burada 1 ay kadar yattım. Durumun ağırlaşıyor, felç olabilirsin dediler. Beni tekrar ameliyat ettiler. Ameliyattan sonra iyi oldum. Ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilaç tedavisi gördüm. Doktorlar daha sonra ilik nakli olmam gerektiğini söyleyerek beni Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Kök hücreyi kendi ayağımdan aldılar. Nakil gerçekleştikten sonra çok şükür şimdi iyiyim" dedi.

Mehmet Baysal'ın eşi Aysel Baysal ise, eşinin zor günler geçirdiği anlatarak, 2006'da rahatsızlanarak yürüyemediğini anlattı. Meram Tıp'ta ayrı ayrı zamanlarda 15'er gün yattığını belirten Baysal, "Burada dediler ki, ışın tedavisi olması lazım. Burada olmadığı için Ankara'ya gittik. 15 gün de Ankara'da ışın tedavisi gördü. Sonra buraya ameliyat olması için tekrar yatırdık. İkinci ameliyattan sonra iyi oldu. 6-7 sene iyiydi. Ondan sonra yine başladı. Önce Selçuk Tıp'a sevk ettiler. Orada ilaç tedavisi gördü. Daha sonra buraya sevk ettiler. İlik nakli olacak dediler. Burada doktorlar inceledi. 6 ay bekledik ardından ilik nakli yapıldı. Şimdi iyi Allah'a çok şükür. Doktorlarımız, hemşirelerimiz çok ilgilendi" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kendi Kök Hücresiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement