Kıraç'tan Refahiye'de Konser - Son Dakika
Yaşam

Kıraç'tan Refahiye'de Konser

Kıraç\'tan Refahiye\'de Konser

Bakan Yıldırım ve Komedyen Şafak Sezer de İzledi.

26.07.2010 12:57

Erzincan'ın Refahiye İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Geleneksel Kültür ve Bal Festivali'nde sahneye çıkan Rock müziğin sevilen ismi Kıraç, yaklaşık 1500 kişiye sevilen şarkılarını söyledi. Festivale konuk olarak katılan Erzincanlı komedyen Şafak Sezer de, Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas ile birlikte Kıraç'ın şarkılarına eşlik etti.

Erzincan'a 67 kilometre uzaklıktaki ve Bakan Binali Yıldırım'ın doğduğu Refahiye İlçesi, 'Kültür ve Bal Festivali' ile renklendi. Gündüz düzenlenen etkinliklerin ardından, gece ilçe meydanında konser verildi. Konsere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Vali Abdulkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, Erzincan Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı AK Partili Vezir Dumanlı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, sanatçı Şafak Sezer, bazı daire müdürleri ve yüzlerce kişi katıldı. Havai fişek gösterileri ile renklenen konserde sahneye çıkan Kıraç seslendirdiği eserlerle alanı dolduranları eğlendirdi. Kıraç'ın söylediği parçalara festivale konuk olarak katılan Şafak Sezer de Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas'ın koluna girerek bir süre eşlik etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte sahneye davet edilen Şafak Sezer sahneye çıkar çıkmaz esprileri ile geceye renk kattı. Sezer, mikrofonu bakan Binali Yıldırım'a uzatırken, "Sayın Bakanımı dinleyelim. Sonra mikrofonu alacağım ve biraz konuşacağız" dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Şafak Sezer'inde Erzincanlı olduğunu söyleyerek alkış istedi. Bunun üzerine mikrofonu alan Şafak Sezer, "2 tane canlı vardır. Biri Erzincan'lı diğeri normal canlıdır" derken 'Türk Malı' dizisindeki 'Oy bahçenize ben giremedim' türküsünü izleyenlerle birlikte söyledi. Bakan Yıldırım'a kendisine dönen Şafak Sezer'e "Bakıyorum araya girdin" dedi. Bunun üzerine Şafak Sezer de, "Bu kadar kalabalığı görünce bakanlığa adaylığımı koyarım" demesi kahkahalara neden oldu. Konuşmasını sürdüren Bakan Yıldırım, "En kötü günümüz böyle olsun. İşte Türkiye bu. İşte 72 milyonun kardeşliği bu. İşte biz buyuz. Kıskananlar çatlasın. Genci ile yaşlısı ile, Türk'ü, Kürd'ü, Çerkezi ile Gürcüsü ile 72 milyon kardeşiz biz" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Binali Yıldırım, 'her derde deva' dediği ve üzerinde 'Kıraç' yazılı Refahiye balını Kıraç'a verdi. Şafak Sezer de, "Sayın Bakanım ben de balımı almak istiyorum. Gelirken 10 arı soktu" demesi üzerine, Bakan Yıldırım da, "İyi ki dilini sokmadılar" diye espri yaptı. Üzerinde Erman Kuzu yazılı balı alan Şafak Sezer, "Ben memleketime geldim. Sizlerle gurur duyuyorum. Siz de benimle gurur duyun. Benim memleketim hep burukluklar içindedir. Depremler olmuştur, acılar çekilmiştir. Ama buranın yetiştirmiş olduğu bir komedyen vardır. Sizi her zaman güldürecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kıraç konseride devam etti.

Recep DEMİRCİ - ERZİNCAN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Kıraç'tan Refahiye'de Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement