Sağlık Kontrolüne Gitti Midesinde Tümör Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Sağlık Kontrolüne Gitti Midesinde Tümör Çıktı

Sağlık Kontrolüne Gitti Midesinde Tümör Çıktı

Tesadüfen yaptırdığı mide endoskopisi sonucu midesinde dört santim tümör saptanan bir hasta, kapalı (laparoskopik) ameliyatla tümörden kurtularak taburcu oldu.

21.01.2014 10:15

Tesadüfen yaptırdığı mide endoskopisi sonucu midesinde dört santim tümör saptanan bir hasta, kapalı (laparoskopik) ameliyatla tümörden kurtularak taburcu oldu.

İzmir'de yaşayan 56 yaşındaki ev hanımı Dilek Ustaalioğlu, geçen hafta rutin tetkiklerini yaptırmak için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan endoskopi sonrasında midesinde nadir görülen 4 cm tümör tespit edilen Ustaalioğlu, tetkiklerinin tamamlanmasının ardından ameliyata alındı. Laparoskopik yöntemle midesindeki tümör çıkarılan hasta, 2 gün sonra hastaneden taburcu oldu. Dilek Ustaalioğlu bu kadar kısa sürede taburcu olmanın ve sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

NADİR YAPILAN MİDE AMELİYATI

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut bu tür mide ameliyatlarının ülkemizde nadir yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Hastamızda tesadüfen yaptırdığı mide endoskopisinde ortaya çıkan ve nadir görülen bir çeşit mide tümörüyle karşılaştık. Çapı 4 cm olan ve stromal olduğunu düşündüğümüz tümörden, yaptığımız tetkiklerde kesin sonuç elde edemedik. Hastamız teşhisin tam konulamaması sebebiyle stres içindeydi. Açık ameliyat yapmak, kitle iyi huyluysa gereksiz büyüklükte bir ameliyat olacaktı. Bu sebeple kitleyi kapalı ameliyat yöntemiyle etrafındaki sağlam mide dokusuyla birlikte çıkarmaya karar verdik."

"TESADÜFEN ÖĞRENDİM"

Laparoskopik ameliyatların avantajlarını da değerlendiren Akbulut, bu tür ameliyatların hastanede kalış süresini kısaltması, ameliyat sonrası ağrı miktarını azaltması, kozmetik sonuçlarının iyi olması ayrıca, fıtık olasılığını azaltması sebebiyle tercih edilebileceğini belirtti. Midesindeki tümörden kurtulan Dilek Ustaalioğlu ise, şöyle konuştu: "Tesadüfen midem de tümör olduğunu öğrendim. Doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Kapalı yöntemle ameliyatımı gerçekleştirdiler, çok korkmuştum ama iki gün sonra taburcu oldum. Şu an gayet iyiyim kendimi böylesine usta ellere teslim ettiğim için çok mutluyum. Doktoruma ve tüm ekibe teşekkür ederim."

Konuyla ilgili konuşan Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Nuri Dilek de, "Ülkemizde nadir yapılan ve ileri teknik, beceri ve tecrübe gerektiren bu tür ameliyatların hastanelerimizde ve dünya standartlarında yapılıyor olması bizleri gururlandırmaktadır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sağlık Kontrolüne Gitti Midesinde Tümör Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement