Yerli Sosyal Medya Uygulaması Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Yaşam

Yerli Sosyal Medya Uygulaması Yoğun İlgi Görüyor

'Viatori' sosyal medya uygulaması, 300 bin kullanıcıya ulaştı.

16.03.2017 12:04

'Viatori' sosyal medya uygulaması, 300 bin kullanıcıya ulaştı. Nisan ayında çıkacak olan final sürümünde yıl sonuna kadar 6 milyon 500 bin indirme hedefleniyor. Şirketin CEO'su Bayram Yıldırım uygulamanın diğer uygulamalardan farklı olarak paylaşım yaptıkça para kazandırmasıyla dikkat çektiğini belirtti.

ProaegeanAr-Ge ve İnovasyon Bilgi Teknolojileri şirketi CEO'su Bayram Yıldırım, yerli sosyal medya uygulaması olan 'Viatori' hakkında bilgi verdi. Yıldırım, uygulamanın hazırlık aşamasından çok iyi yazılım ekibi ile çalıştıklarını ve beta sürümle çok iyi rakamlara ulaştıklarını belirtti. Yıldırım, diğer uygulamalardan farklı olarak paylaşım yaptıkça para kazandıran ve kullanıcıların bu paraları anlaşmalı mekanlarda kullanabileceklerini ifade etti. Yıldırım, tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen bu uygulamanın birçok dil seçeneği olacağını, yıl sonun kadar 6 milyon 500 bin kullanıcı hedeflediklerini söyledi.

"Yıl sonu hedefimiz 6 milyon 500 bin indirme"

Nisan ayıdan çıkacak olan final sürümle öngördükleri kullanıcı sayısını açıklayan Yıldırım, "4 aylık süreçte uygulamanın indirilme hedefimiz 100 bindi. Bunu 3'e katladık. Planlamalarımıza uyduğumuz zaman yıl sonuna yaklaşık 2 milyon kullanıcıyı hedefliyoruz. Ancak büyük talep var, bu nedenle yıl sonu hedefimizi 6 milyon 500 bin indirme olarak revize ettik. Aynı zamanda binin üzerinde mekanda uygulamamızın kullanılması, günde 30 bine yakın siparişin uygulama üzerinden verilmesi ve hesabın ödenmesi gibi hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

"Kullanıcılara para kazandıran uygulama"

Yıldırım, uygulamanın para kazandırması hakkında şu bilgileri verdi: "Uygulama yerli üretim ancak dünya tarafından da kullanılabilecek. Projemiz çok kapsalı ve iddialı. Facebook ve instagram kapsam açısından bizim uygulamamız yanında spesifik kalmakta. Uygulamamızın içine çok farklı inovatif özellikler ekledik. İçinde sipariş sitemiz var.İnşallah 2017 yılı içinde binin üzerinde masaya servisin olduğu mekanlarda uygulamamıza dahil olacak. İnsanlar uygulamamızın üyesi olan mekanlara gittiklerinde masadan sipariş verebilecek, hesap isteyebilecek ve hesaplarını mobilden ödeyebilecek. Diğer sosyal medya uygulamalarından farklılaştığı en önemli noktalarında birsi paylaştıkça kazandıran özelliliği. Bu özellik şuanda dünya üzerinde hiçbir uygulamada yok. Bu özellik şu anlama geliyor: Uygulama içinde fotoğraf, video paylaştığınızda veya check in yaptığınızda bir para puan kazanıyorsunuz. Para puanların belli bir para karşılığı olacak ve uygulamanın mekanlarına gidip yapılan alışverişlerde bu para puanları paraya dönüştüreceğiz ve hesaplarında düşeceğiz. Sadece sanal alemde kalan bir uygulama olmayacak. İnsanları sosyalleşmeye teşvik edeceğiz. Yeme ve içme mekanlarına çekeceğiz. İnsanlar sosyal medyanın kısıtlanmış tarafından daha da sosyalleşmeye çekilecek. Amacımız, sosyal masaları ve mekanları, sosyal ağ ile bir araya getirmek. Karanlık kapılar ardında, karanlık odalarda tweet atmak, fotoğraf çekmek, video paylaşmak yorum yapmak gibi özelliklerin dışına çıkacağız. İnsanlar bir araya gelip sosyalleşsinler istiyoruz". Final versiyonunun hangi dil seçenekleri ile piyasaya çıkacağı hakkında bilgi veren Yıldırım, "Uygulama, final versiyonumuzla birlikte öncelikle Türkçe, İngilizce, Fransız ve Rusça olmak üzere 4 dilde olacak. Daha sonra çok hızlı şekilde tüm dillere entegre edeceğiz. Afrika, Balkanlar, Güney Amerika ve Amerika merkezli hedeflerimiz var. Uygulama, bu çerçevede çok hızlı şekilde birçok dile çevrilecek" şeklinde konuştu.

Yerli Sosyal Medya Uygulaması Yoğun İlgi Görüyor
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Yerli Sosyal Medya Uygulaması Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement