11 Günlük Bebek İki Ameliyat Geçirdi - Son Dakika
Yerel

11 Günlük Bebek İki Ameliyat Geçirdi

11 Günlük Bebek İki Ameliyat Geçirdi

İclal bebek, böbreğindeki genişleme nedeniyle biri 6 aylıkken anne karnında, diğeri 8 günlükken 2 ameliyat geçirdi.

05.09.2011 11:15

Antalya'da 11 gün önce dünyaya gelen İclal bebek, böbreğindeki genişleme nedeniyle biri 6 aylıkken anne karnında, diğeri 8 günlükken 2 ameliyat geçirdi. Kemal ve Ferhan Kahraman çiftinin 26 Ağustos tarihinde doğan kızları İclal, henüz hayatının başındayken zorlu iki ameliyat geçirdi.

2 çocuk sahibi 30 yaşındaki Ferhan Kahraman 3'üncü çocuğuna hamileydi. 6 aylık hamile iken rutin kontroller için gittiği hastanede doktorlar, bebeğin böbrek çıkışında daralma olduğunu, bunun da böbreği genişlettiğini söyledi. Bunun üzerine Özel Medisu Hastanesi'ne giden Ferhan Kahraman kontrole alındı. Anne karnında yapılan operasyonla 600 gram olduğu tespit edilen bebeğin böbreğine, kateter takıldı.

Ferhan Kahraman'ın hamileliği 38'inci haftaya geldiğinde böbrekteki genişleme devam ettiği için Kahraman bebek, sezaryenle dünyaya geldi. İclal adı verilen ve henüz dünyaya gelmeden zorlu bir ameliyat geçiren bebek, ikinci ameliyatını ise 8 günlükken oldu. Kateter takılan böbrek çıkışı bu kez yapılan operasyon ile genişletilerek, minik bebeğin böbreği kurtarıldı. İclal bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 11 Günlük Bebek İki Ameliyat Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement