16 Yaşındaki Genç Denizde Boğuldu - Son Dakika
Yerel

16 Yaşındaki Genç Denizde Boğuldu

16 Yaşındaki Genç Denizde Boğuldu

Antalya'nın Alanya İlçesinde 16 Yaşındaki Genç, Serinlemek İçin Girdiği Denizde Boğuldu

23.06.2010 20:22

Antalya'nın Alanya ilçesinde 16 yaşındaki genç, serinlemek için girdiği denizde boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Abdullah Can Akman adlı genç, 4 arkadaşıyla Kleopatra Plajı'na giderek denize girdi. Bir süre sonra çıkan rüzgar ve dalgalar nedeniyle güvenlik görevlileri ve cankurtaranlar, denize girenleri uyardı. Sahile kırmızı bayrak asarak, tehlike işareti de veren güvenlik görevlilerinin uyarılarıyla denize girenler, denizden çıkarak şezlonglarda güneşlenmeye başladı.

Uyarıyla denizden çıkan Abdullah Can Akman ve arkadaşları, bir süre sonra yeniden denize girdi. Güvenlik görevlilerinin uyarısına rağmen denizde kalmaya devam eden gençlerden Akman, bir ara dalgalarla boğuşmaya ve yardım istemeye başlayınca, plajda görevli cankurtaran Mehmet Asrak ve görevli Abdullah Bilgin, denize atlayarak genci kurtarmaya çalıştı. Ancak, Abdullah Can Akman, dalgalara kapılarak gözden kayboldu.

Çevredekilerin haber vermesiyle polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sahil Güvenlik'e ait bir bot da, çevrede arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarına, vatandaşlar da kayalıklara çıkarak destek verdi. Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonunda, kayalıklardaki vatandaşlar, gencin cesedinin kayaların dibinde olduğunu farketti. Cesedin bulunduğu bölgeye gelen Sahil Güvenlik botu, kayalıklar yüzünden cesede yaklaşamayınca, vatandaşlar ip yardımıyla denize indi ve cesedi çıkardı.

Gencin denizde kaybolduğu haberi üzerine sahile gelen babası Oral Akman ile annesi uzun süre gözyaşı döktü. Arama çalışmalarını izleyen annesi ve babası, oğullarının cesedinin bulunması üzerine fenalaştı. Aile, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Abdullah Can Akman'ın cesedi, Alanya Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Plajda cankurtaran olarak görev yapan Mehmet Asrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akman ve arkadaşlarının sahildeki herkes gibi defalarca uyarıldığını, ancak gençlerin denize girmekte ısrar ettiğini söyledi. Abdullah Can Akman'ı, kurtarmaya çalıştığını, kolundan tuttuğu sırada Akman'ın elinden kayarak dalgalar arasında kaybolduğunu anlatan Asrak, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da Kleopatra Plajı'na gelerek olay hakkında bilgi aldı.

(FAL-GÜÇ-MHD) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 16 Yaşındaki Genç Denizde Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement