17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri Galası - Son Dakika
Yerel

17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri Galası

17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri Galası

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği (KATİB) ile ortaklaşa düzenlediği “17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri”nin galası yapıldı.

27.03.2014 19:24

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği (KATİB) ile ortaklaşa düzenlediği "17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri"nin galası yapıldı.

Gazi Sahnesi'nde yapılan galaya İlkadım Belediye Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği (KATİB) Başkanı Cem Kaynar, çok sayıda tiyatro ve vatandaş katıldı. Galada ilk olarak Samsun'da faaliyet gösteren özel tiyatroların geçmişten bugüne sergiledikleri eserler, sinevizyon gösterisi ile davetlilere izletildi.

İlkadım Belediye Başkan Danışmanı Şerif Mırık yaptığı konuşmada, "Tiyatro Haftası'nda tiyatrocuların oyunlarını ücretsiz oynamalarını istemiştik. Amacım inanın ücret vermek ya da vermemek değildi. Tiyatrolar Haftası'nda ücretsiz oynanmasını istememin temel nedeni, birliği sağlamaktı. Gerçekten biz bu alanı yaşatmak zorundayız, insan adına yaşatmak zorundayız, demokrasi adına yaşatmak zorundayız" dedi.

2013 yılında çok fazla tiyatro sanatçısını kaybettiklerini söyleyen KATİB Başkanı Cem Kaynar, '17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri' etkinliğine destek veren tiyatro sanatçılarına ve İlkadım Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Samsun'da faaliyet gösteren tiyatro gruplarına İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi. Gala, ikrama son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17. Gazi Sahnesi Tiyatro Günleri Galası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement