17 İlin Barosundan Ortak Açıklama - Son Dakika
Yerel

17 İlin Barosundan Ortak Açıklama

17 İlin Barosundan Ortak Açıklama

Batman Barosu öncülüğünde 17 İlin Baro Başkanları, 'İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilmesini istedi.

06.02.2015 14:16

17 İlin Barosundan Hükümete çağrı: İç Güvenlik Paketini geri çekin.

Doğu ve Güneydoğu illerinin Baroları, "İç Güvenlik Paketi"yle ilgili basın açıklaması yaptı.

17 İl adına Batman CMUK uygulama merkezindeki basın açıklamasını okuyan Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, paketle ilgili kaygılarını dile getirdi.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkâri, Kars- Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van illeri Baro başkanlarının katıldığı konuyla ilgili basın açıklamasının özeti şöyle:

"İç Güvenlik Paketi' olarak isimlendirilen düzenlemenin yasalaşması ile birlikte, birçok hak sınırlanacak ve söz konusu hakların kullanımı ağır cezalarla karşılık bulacaktır. Tasarı ile hâkim ve savcı kararı aranmaksızın polisin arama yetkisi genişletilmekte, polise yargı denetimi olmadan telefon dinleme yetkisi verilmektedir. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında çıkmayan boyalı su kullanımının önü açılmakta, gaz ve boyalı sudan korunmak için yüzün kapatılması ağır bir şekilde cezalandırılmasının yolu açılmaktadır. Düzenlemenin yasalaşması ile Valilerin idari tasarrufu ile verdiği kararlara uymayanlar hakkında ceza verilebilecek, toplumsal olaylarda araçlarını Valilik emrine vermeyen belediyelerin araçları polis marifetiyle alınabilecek. Biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, iktidar partisine gerek mecliste bulunan tüm partilerin gerekse de sivil toplum örgütlerinin itirazlarına ve muhalefetine kulak vermesini ve bu düzenlemeyi meclisten bir an önce geri çekmesi çağrısını yapıyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 17 İlin Barosundan Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement