19 Mayıs Düzenlenen Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Düzenlenen Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı

19 Mayıs Düzenlenen Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

19.05.2013 20:45

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Türk Metal İş Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, resmi ve özel kurum- kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda Çerkezköylü vatandaş katıldı.

Programa saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Protokol ile vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Aysal "Unutmayınız ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'a attığı ilk adımTürk Milletinin bağımsızlığını kazanmada

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milletinin vatanı ve değerleri için verdiği adı olan 19. Mayıs'ın 94. Yıldönümüne ulaşmasının mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz." dedi.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumların ilelebet yaşayacağını belirten Aysal," Bunun en büyük şartı özünü ve geçmişini gençlere aşılayabilmektir. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu güvenin sonunda gençlere bu vatanın gelecek nesillere tertemiz bir biçimde bırakılması için büyük görevler düştüğünü kaydeden Aysal sözlerini şu şekilde sonlandırdı," Vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilemez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluklarıdır."

Konuşmanın ardından Türk Tekstil Vakfı ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Fatma Sezer 19 Mayıs Şiiri okudu. Coşkulu bir şekilde okunan şiirin ardından Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Aslı Demir, Nutuk adlı şiiri okudu. Kompozisyonda ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinde Şeyma Tüfekçi, İşte Ben O gün Doğdum adlı kompozisyonu okudu.

Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Minel Keçici Atatürk'ün gençliğe hitabesini meydanda bulunan vatandaş ve öğrencilerin de katılımıyla coşkuyla seslendirdi.

İlçe genelinde Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, genel kültür yarışmasında ilçe birinci ve il ikincisi olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Batuhan Üzgün, Tugay Demir ve Nazif Hayta'ya ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, genç kızlar voleybol turnuvasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, ikinci olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve üçüncü olan Hacı Fahri Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine ödülleri Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, genç erkekler basketbol turnuvasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası lisesi, ikinci olan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, üçüncü olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerine ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından verildi. İlçe genelinde yapılan diğer yarışmalarda ise 1500 metre kros yarışmasında birinci Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Fatma Yıldız, ikinci Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Mevlüt Eren Erce üçüncü Yiğitcan Yıldırım oldu. Ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz'ın elinden aldılar.

19 Mayıs ve Gelecek Konulu kompozisyon dalında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden Şeyma Tüfekçi, İkinci Pakize Narin Anadolu lisesi öğrencilerinden Hatice Çiçek, üçüncü Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Asrın Sinan Aksüt oldu. Şiir dalında ise birinci Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden Murat Yıldırım, ikinci Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Emel Cinoğlu üçüncü ise Pakize Narin Anadolu lisesi öğrencilerinden Yılmaz Karaca oldu. Her iki dalda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından Çerkezköy Güzelspor kulübü sporcuları kısa bir gösteri sundu. Çeşitli dövüş tekniklerinin gösterildiği etkinlik büyük alkış aldı. Sonrasında ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası lisesi öğrencilerinin oluşturmuş olduğu koro mini bir konser verdi. Özellikle hareketli müziklerde tören alanında bulunan vatandaşlar şarkılara eşlik ederken, tören son olarak Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi tarafından hazırlanan folklor gösterisi ile son buldu.

19.05.2013 20: 35: 45

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Düzenlenen Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement