25 Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

25 Vergi Haftası

25 Vergi Haftası

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul, TTSO'yu ziyaret etti.

25.02.2014 17:23

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "Vergi Haftası" dolayısıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

Yumbul ve beraberindeki Grup Müdürü Fahrettin Üçüncü, Karadeniz Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Erincik, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü İlhan Akçay ve birim amirlerini, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi ile Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam, katip üye Cesur Geri Gelmez karşıladı.

Yumbul, 7 bin üyesi ile Trabzon Ticaret ve sanayi Odasının mükellefleri temsil eden en büyük camia olduğunu belirterek, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı yetki alanında 2012 yılında 43 bin 420 mükellef bulunmaktayken 2013 yılında bu sayının 45 bin 332'ye yükseldiğini, mükellef sayısında yüzde 4 artış olduğunu söyledi.

Yumbul, 2013 yılında 1 milyar 790 milyon tahakkukun 1 milyar 263 milyon lirasının tahsilatını yaptıklarını ifade ederek, Türkiye genelinde tahakkuk sıralamasında Trabzon'un 24, tahsilat sıralamasında da 21. sırada olduğunu bildirdi.

TTSO Başkan Yardımcısı Çelebi ise ülkenin vergiler ile ayakta durduğunu kaydederek, "Ne kadar çok vergi, o kadar çok refah ve rahat bir yaşamdır" ifadesini kullandı.

Trabzon'un ülke ekonomisine katma değer sağlayan şehirlerden biri olduğunu dile getiren Çelebi, "Trabzon iş dünyası elinden geldiği kadar ülkenin kalkınması için çalışmaya ve vergi vermeye çalışıyor" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 25 Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement