TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı: AB'nin kadına yönelik şiddeti önleme yasası önemli bir adım - Son Dakika
Yerel

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı: AB'nin kadına yönelik şiddeti önleme yasası önemli bir adım

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı: AB\'nin kadına yönelik şiddeti önleme yasası önemli bir adım

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Elazığlı iş kadını Prof. Dr. Yasemin Açık, Avrupa Birliği'nin kadına yönelik şiddeti önleme ve şiddetle mücadele etme amacıyla tarihinde ilk kez yaptığı ortak yasa hakkında değerlendirmede bulundu. Açık, yeni yasanın dünyanın her yerinde şiddetle ve eşitsizlikle mücadele eden kadınlar için bir umut ışığı olduğunu belirtti ve Türkiye'de yapılacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. AB'nin kadına yönelik şiddeti önlemek için hazırladığı yasa, kadınların temel haklarını güvence altına alarak tacizden ve şiddetten korkmadan yaşayabilecekleri bir zemin hazırlıyor.

13.05.2024 11:31

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Elazığlı iş kadını Prof. Dr. Yasemin Açık, Avrupa Birliği'nin kadına yönelik şiddeti önleme ve şiddetle mücadele etme amacıyla tarihinde ilk kez yaptığı ortak yasa hakkında değerlendirmede bulundu.

Bünyesindeki 56 kadın derneği bulunan Açık, Avrupa Birliği'nin kadına yönelik şiddeti önleme ve şiddetle mücadele etme amacıyla tarihinde ilk kez yaptığı ortak yasa hakkında değerlendirmede bulundu. Kadınların dünyanın her yerinde benzer sorunlarla mücadele ettiğini belirten Prof. Dr. Açık, "AB, kadınları her türlü şiddetten korumak için güçlü bir yasal çerçeve sundu. Ülkemizde de benzer adımların atılması, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yanı sıra AB ile uyum sürecinde de kritik bir adım olacaktır. Bu alandaki çalışmalara destek vermeye hazırız" dedi.

"Bu yasa şiddetle mücadelede bir kilometre taşı"

Yeni yasanın dünyanın her yerinde şiddetle ve eşitsizlikle mücadele eden kadınlar için bir umut ışığı olduğunu aktaran Prof. Dr. Yasemin Açık, "Avrupa Birliği'nin hazırladığı yasa, kadınların ve kız çocuklarının yaşadığı her türlü eşitsizlik, ayrımcılık ve şiddetle mücadelede bir kilometre taşıdır. Güçlü bir yasal çerçeve sunan bu ortak metin, kadınların temel haklarını güvence altına alarak tacizden ve şiddetten korkmadan yaşayabilecekleri, kendilerini evde, sokakta, sosyal medyada güvende hissedebilecekleri bir zemin hazırlıyor. Gerçek eşitlik ancak kadınların güvende oldukları bir dünyada sağlanabilir. Bu yasa da bu hedefe ulaşmada önemli bir adım" diye konuştu.

"Ülkemizde yapılacak çalışmalara katkı sunmaya hazırız"

Türkiye'de bu alanda yapılacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Prof. Dr. Açık, "Toplumun yarısını oluşturan kadınların toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği temelinde, hayatın her alanına etkin ve yetkin bir şekilde katıldığı, şiddetin her türünden uzak bir Türkiye hayal ediyoruz. AB'nin bu yasasının sadece üye ülkelerde değil, ülkemizde de şiddetle ve eşitsizlikle mücadele etmek için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Üye ülkelerin kendi yasalarını bu yasa doğrultusunda yeniden düzenlemek için üç yıl zamanları var. Bizim de benzer adımlar atmamız, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yanı sıra AB ile uyum sürecimizde de kritik bir adım olacaktır. Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı mücadele etmek için elimizden gelen desteği sunmaya, bu alanda kamu nezdinde yapılacak tüm çalışmalara katkı sunmaya, daha adil ve eşit bir toplum için şiddetin ve eşitsizliğin her türüyle kararlılıkla mücadele etmeye hazırız" şeklinde konuştu.

13 Mayıs 2024/ İstanbul - Avrupa Birliği (AB), kadına yönelik şiddeti önleme ve bu şiddetle mücadele etmeye yönelik ortak bir yasa hazırladı. Nisan ayında Avrupa Parlamentosu'nda, geçtiğimiz hafta da üye ülkeleri temsil eden AB Konseyi'nde onaylanan yasada, kadın sünneti, zorla evlilik, mahrem görüntülerin rızasız paylaşımı, siber alanda ısrarlı takip-taciz, nefret ile şiddetin teşvik ve tahrik edilmesi suç sayılırken bu suçların mağdurlarının korunması için standartlar belirlendi. AB ülkelerinin yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren ilgili hükümleri/kuralları ulusal hukuklarına aktarmak için üç yıl süreleri olacak. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı: AB'nin kadına yönelik şiddeti önleme yasası önemli bir adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement