Adana'da Fidan Dikme Töreni - Son Dakika
Yerel

Adana'da Fidan Dikme Töreni

Adana\'da Fidan Dikme Töreni

Merkez Çukurova ilçesine bağlı Küçükçınar küyünde 80 dekarlık alana 5 bin fidan dikildi.

07.01.2014 12:46

Merkez Çukurova ilçesine bağlı Küçükçınar köyü Kıllıcami Mahallesi'ndeki 80 dekarlık alana 5 bin fidan dikildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmada, hayırlı ve örnek bir çalışmayı gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çevrenin, yeşilin, toprağın, ormanın ve su kaynaklarının ne kadar önemli olduğunun bilindiğini vurgulayan Vali Coş, ormanlık alanları en iyi şekilde korumak, mevcudu muhafaza etmek, mümkünse arttırmak ve çoğaltmak için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Coş, son 10 yılda Adana'da 124 milyon fidan dikildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"10, 20, 30 ağaç söz konusu olduğunda çevreci geçinenler var. Fakat Adana'da 124 milyon ağaç dikildiğini onlar bilmezler. Büyük Atatürk 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' diyor. İşte orman teşkilatımız da birçoğumuzun bilmediği gibi sessiz ve derinden çalışarak, Adana'da 10 yılda 124 milyon ağaç dikip, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha yeşil bir Adana'da, daha yeşil bir Türkiye'de yaşamaları için hep birlikte çalışmaktayız."

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise orman teşkilatlarının, orman köylüsüne tutanak tutan, ceza yazan ve sürekli devletle karşı karşıya gelen bir teşkilat olmaktan, hükümetleri döneminde "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle hareket eden bir kurum haline geldiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de son 10 yılda ülke genelinde 2,8 milyar fidanın toprakla buluştuğunu, bunun dünyada hatırı sayılır bir rekor olduğunu belirtti.

Bu anlamda Türkiye'nin ülkeler arasında ilk üçte yer aldığını bildiren Acer, çalışmalarının aralıksız  süreceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Coş, Milletvekili Gürkan, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve katılımcılar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında Adana Çimento Sanayi Türk A.Ş'ye verilerek, şirket tarafından izin süresi bitiminin ardından rehabilite edilen alana 5 bin fidan dikti.

Vali Coş, törene katılan vatandaşlar ile yakından ilgilenip, öğrencilerin sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmayarak, onlara Türk bayrağı dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Adana Çimento Sanayi A.Ş Genel Müdürü Kemal Doğansel, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve  vatandaşlar katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Fidan Dikme Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement