Adana'ya 'Aile Öğretmenleri' Geliyor - Son Dakika
Yerel

Adana'ya 'Aile Öğretmenleri' Geliyor

Adana\'ya \'Aile Öğretmenleri\' Geliyor

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yuva-Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (Yuva-Kur) işbirliğiyle hazırlanan Aile Eğitim Programı 'Eğitici Eğitimi' semineri AGİD sponsorluğunda gerçekleştirildi.

09.05.2013 17:11

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yuva-Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (Yuva-Kur) işbirliğiyle hazırlanan Aile Eğitim Programı 'Eğitici Eğitimi' semineri AGİD sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) 6-9 Mayıs tarihleri arasında AGİD sponsorluğunda Anadolu Girişimci İş Adamları Derneği (AGİD) toplantı salonunda yapıldı.

AEP, ailelerin aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları (eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık) dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 23 modül ve 168 üniteden oluşan programın müfredatı, 23 adet kitabı, formatör ve eğitici yetiştirme programları Talim Terbiye Kurulunca onaylı olup, Bakanlığın bizzat kendisinin resmi sertifika dağıtabildiği tek eğitim programı olduğu belirtildi.

Bu programa önceki eğitimlere başvuran 300 kişi arasından yapılan değerlendirme sonucunda kendi alanında en yüksek puanı alan 33 kişi katıldı ve eğitim sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verildi. Yapılan sınavdan başarılı olanlara ise Bakanlık tarafından onaylı 'Aile Eğiticisi' sertifikaları verildi.

Adana Valisi Avni Coş tarafından desteklenen programın organizasyonunu, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına İl Müdür Vekili Fazlı Doğanç, İl Müdür Yardımcısı Hayriye Erbil ve Aile Eğitim İl Formatörü Yasemin Davarcı ve Yuva-Kur Başkanı Necip Gazel gerçekleştirdiler.

Ayrıca medya alanında medyanın tanınan simalarından İHA Bölge Temsilcisi Adnan Kulak, Cihan Bölge Temsilcisi Bilal Öğütçü ve Çukurova Merhaba Gazetesi Editörü Murat Kula, Kalp Fm Program suncusu Pınar Çetin birer konuşma yaptı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya 'Aile Öğretmenleri' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement