Afet Risklerini Azaltma Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Afet Risklerini Azaltma Semineri Yapıldı

Afet Risklerini Azaltma Semineri Yapıldı

Aydın 'Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Afet Riskleri'ni Azaltma Semineri' yapıldı.

04.03.2013 13:03

Aydın 'Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Afet Riskleri'ni Azaltma Semineri' yapıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen seminere AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Adnan Menderes Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Aydın Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Coşkun, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Aydın Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Coşkun, kendilerine seminer için destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Coşkun, geçtiğimiz günlerde vefat eden 'Deprem Dede Ahmet Mete Işıkara'yı da andı.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi yaptığı konuşmada Türkiye'nin jeolojik açıdan deprem anlamında riskli bir bölge olduğunu söyledi. Depremde kadercilik anlayışından uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Çiftçi, "Depremden gelebilecek zararları önlemek için tedbirler almalıyız. Eğitim çalışmaları düzenlemeliyiz. Geçmişte ülke olarak depremlerde çok sıkıntılı günler geçirdik" dedi.

1999'daki Marmara depreminin ardından Türkiye'nin deprem konusunda bilinçlendiğini kaydeden Çiftçi sözlerini şöyle tamamladı: "Depremde gece çok zengin biri olarak yatağına uzanan vatandaş, sabah kalktığında evsiz-barksız kalıyor, devletin verdiği kuru fasulye-pilava muhtaç kalıyor. Aydın, depremden en fazla etkilenebilecek bir yer. Seminerimizin faydalı olmasını diliyorum"

Konuşmaların ardından seminer başladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afet Risklerini Azaltma Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement