Afyonkarahisar'a Yatırım Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'a Yatırım Müjdesi

Afyonkarahisar\'a Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a toplam yatırım bedeli 28 milyon lira olan 5 müjde açıkladı

28.10.2013 17:53

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a toplam yatırım bedeli 28 milyon lira olan 5 müjde açıkladı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, önceden belirlenen yoğun programı nedeniyle Afyonkarahisar'ı ziyaret edemeyeceğini ancak kendisinden müjde bekleyen hemşehrilerinin daha fazla merakta kalmamaları sebebiyle müjdeleri basın aracılığıyla duyurmak istediğini bildirdi.

Eroğlu, bugüne kadar 100 müjde açıkladıklarını, bunlardan 75'inin tamamlandığını aktaran Eroğlu, yatırımların hayırlı olmasını diledi.

İlk müjdenin Sinanpaşa Tokuşlar-Çobanözü Göleti ve Sulaması olduğunu aktaran Eroğlu, bu proje ile Sinanpaşa'daki 2 bin 850 dekar zirai araziye su temin edileceğini, inşaat çalışmalarına başlanan projenin 7 milyon 900 bin liraya mal edildiğini kaydetti.

Eroğlu ayrıca 28,5 metre yüksekliğinde, 622 bin metreküp depolama hacmine sahip tesisin hizmete açılmasıyla buradaki çiftçiler için yılda 175 bin lira gelir artışı sağlanacağını belirtti.

İkinci müjdenin Sandıklı Koçgazi Göleti ve Sulaması olduğunu açıklayan Eroğlu, proje ile Koçgazi'deki bin 160 dekar zirai araziye su temin edileceğini ve inşaat çalışmalarına başlanan projenin toplam maliyetinin 5 milyon 430 bin lira olarak gerçekleşeceğini belirtti. Eroğlu, 29 metre yüksekliğinde, 560 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak tesisin hizmete açılmasıyla buradaki çiftçiler için yılda yaklaşık 940 bin lira gelir artışı sağlanacağını bildirdi.

Dinar Çağlayan Göleti ve Sulaması'nı üçüncü müjde olarak açıklayan Eroğlu, projesinin tamamlanmasıyla Dinar Çağlayan'daki bin 10 dekar zirai araziye su temin edileceğini, inşaat çalışmalarına başlanan projenin toplam maliyetinin 5 milyon 200 bin lira olduğunu kaydetti. Eroğlu, 28 metre yüksekliğinde, 630 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak tesisin hizmete açılmasıyla buradaki çiftçiler için, yılda 1 milyon lira gelir artışı sağlanacağını ifade etti.

Afyonkarahisar Merkez Ticaret Lisesi müjdesini duyuran Eroğlu, 24 dersliğe sahip olacak okulun 8 milyon liraya mal edileceğini ve 2015 yılında hizmete açılacağını bildirdi.

Son müjdeyi ise Çay Pazarağaç İlkokulu olarak duyuran Eroğlu, 15 dersliğe sahip olacak okulun 1 milyon 400 bin liraya mal edileceğini ve 2014 yılında tamamlanacağını sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'a Yatırım Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement