Agah Kafkas, "Canlıdan Canlıya Nakilde Dünya Birincisiyiz" - Son Dakika
Yerel

Agah Kafkas, "Canlıdan Canlıya Nakilde Dünya Birincisiyiz"

Agah Kafkas, "Canlıdan Canlıya Nakilde Dünya Birincisiyiz"

Aydın ziyaretleri kapsamında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen 10 adet 112 Acil Sağlık ambulansının teslimini yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Nazilli Devlet Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu.

14.03.2014 09:18

Aydın ziyaretleri kapsamında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen 10 adet 112 Acil Sağlık ambulansının teslimini yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Nazilli Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren 450 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi hakkında Hastane yöneticisi Dr. Nail Ündağ'dan brifing alan Bakan Yardımcısı Kafkas, hastane personelinin de 14 Mart Tıp bayramını kutladı.

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın Nazilli'deki incelemelerine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Genel Sekreter Opr.Dr. Mehmet Özkan, Hastane Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Kurnaz ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri eşlik etti.

Ziyareti sırasında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Acil servislerin gerçek hasta olan hastalara odaklanması gerektiğini vurgulayarak; "Bir annenin çocuğu yoğun bakımda ise anne çocuğunu izleyebilmeli, anneler eskiden hastane bahçelerinde sürünüyorlardı. Biz anne ile çocuğunu birbirinden koparmamalıyız. Bizim ülkemizde her bir çocuk önemli. Her bir anne önemli. Onlar bizim için çok değerliler. Onlar kırsaldan geliyorsa, gelip bizim misafirimiz olabilir. Doğumunu yapar ve çocuğunu alır gider. Anneyi hastanede çocuğundan hiçbir zaman birbirinden koparmamalıyız. Yoğun bakımdaki yavrusunu kapalı internet sistemi ile kalmakta olduğu odasından izlemesi lazım" dedi.

'CANLIDAN CANLIYA NAKİLDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ'

Organ bağışının yeteri seviyelerde olmadığını ve bu konuda tüm toplumun eğitilmesi gerektiğini belirten Agah Kafkas; "Nazilli Devlet Hastanesi'nin standardı Avrupa hastanelerinin üzerinde bir hastane. Burada çok önemli bir iş başarılmış. Eksikliklerimizi bir bir gideririz. Biz canlıdan canlıya nakilde dünya birincisiyiz. Organ bağışı konusunda herkesten bir duyarlılık oluşturulmasını talep ediyorum. Kampanyalar yapmalıyız. Ailelerimizin kampanyalar ile eğitimlerini yapmalıyız. Yoksa aileler bize organ vermiyorlar. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın kendisi bağışlasa bile ailesi vermiyor. Bu nedenle bu konuda toplumsal bir duyarlılık oluşturmamız lazım. Dünyada artık biz organ nakli alt yapı ve hastane konusunda dünya standartlarının üzerindeyiz. Yeteri kadar organ nakil merkezlerimiz var. Her türlü alt yapımız var. Ambulanslarımız uçak ambulanslarımız var. Görüyorsunuz artık yüz naklinde de dünyada pek çok ülkeye örnek olabilecek noktadayız" dedi.

'O GÜNLER GERİLERDE KALDI'

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Nazilli Devlet Hastanesinin ilçe ve bölge halkına hayırlı olmasını dileyen Bakan Yardımcısı Kafkas; "2014 yılının içinde de Aydın şehir hastanemizin temelini de atmak inşallah bize nasip olur. Çalışmalarımız devam ediyor. Kamu özel ortaklığı modeline göre yapacağız. 600 yataktan bahsedilmişti ama biz bunu tekrar değerlendireceğiz. Aydın'ın buna ihtiyacı var. Biz Aydın'ın merkezini çok önemsiyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığından ve Başbakanlığından buyana Türkiye'ye yerleştirdiği bir devlet anlayışı var. Temelini attığımız gün biz hangi gün açacağımızı ilan ederiz. Biz inşaatlarımızı en az 2 veya 3 yılda teslim alıyoruz. Eskiden 10-15 senede bitirilemiyordu. Artık o günler gerilerde kaldı. Şimdi biz anahtar teslimi bir fiyat veriyoruz. Bunun içinde inşaatlarımız kısa sürede bitiriliyor. Dünkü devlet anlayışı ile bugünkü devlet anlayışının Nazilli Devlet Hastanesinin yapım süreci ile örnek teşkil etmektedir. Aynı zamanda Nazilli'nin en haysiyetli binalarından da bir tanesi olmuştur. Bu Nazilli'nin tek kalemde yapılan en önemli bir yatırımıdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Kafkas, konuşmasının sonunda ise hastanede çalışan tüm sağlık personeline hitap ederek 14 Mart Tıp bayramlarını da kutladı.

ENES HASTASINA YARDIMCI OLMA SÖZÜ VERDİ

Beraberindeki heyet ile birlikte 450 yataklı Devlet Hastanesi'nin birimlerini ve servislerini inceleyen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, 'Enes hastası' olan ve 10 yıldan buyana İzmir Kent Hastanesinde kadavra bekleyen bir hasta ile de görüşerek yardımcı olacağını belirtti. Türkiye'nin, bugünlerde Dünya'nın en önemli bir sağlık merkezi olma yolunda ilerlediğini belirten Bakan Yardımcısı Kafkas: "Eskiden bizim insanlarımız Avrupa, Amerika ve çeşitli ülkelere tedavi için gidiyorlardı. Şimdi ise bizim ülkemiz ve hastanelerimiz dünya ülkelerine sağlık hizmeti için akredite olmuş durumdadır. O ülkelerden gelen insanlar bizim ülkemizde tedavi hizmeti almaktadırlar. Bizim çok iyi doktorlarımız ve altyapımız var. Artık ülkemiz tüm dünyada sağlık alanında Türk modeli diye bir model oluşturmuştur. Bu gün gezdiğimiz bu hastanemizin açılışını Başbakanımız gerçekleştirecek. Biz ön bir incelemede bulunduk. Eksiklerimiz var mı diye ona baktık. Nazilli'mize hayırlı olsun. Biz artık sağlık alanında tüm dünyaya meydan okuyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agah Kafkas, 'Canlıdan Canlıya Nakilde Dünya Birincisiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement