Ahmet Karamancı Misafirhanesi'nde Vakıf Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ahmet Karamancı Misafirhanesi'nde Vakıf Haftası Etkinliği

Ahmet Karamancı Misafirhanesi\'nde Vakıf Haftası Etkinliği

Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türk tarih ve kültüründe önemli yer tutan vakıf geleneğinin son dönemde kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, “Vakıf kültürü ve vakıf geleneği bizim özümüzde olan bir değer. Fakat son dönemde vakıf geleneğinden uzaklaşmışız. Gelecek nesillere vakıf ruhunu yeniden aşılamalıyız. Bunun için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

09.05.2014 10:53

Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türk tarih ve kültüründe önemli yer tutan vakıf geleneğinin son dönemde kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, "Vakıf kültürü ve vakıf geleneği bizim özümüzde olan bir değer. Fakat son dönemde vakıf geleneğinden uzaklaşmışız. Gelecek nesillere vakıf ruhunu yeniden aşılamalıyız. Bunun için çaba sarf etmeliyiz" dedi.

Bu yıl 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanan 31. Vakıf Haftası münasebetiyle Hisarcık yolu üzerinde bulunan Melikgazi Sağlık Sosyal Kültür ve Yardım Vakfı Ahmet Karamancı Misafirhanesi'nde yemekli toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'nün yanı sıra, Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim, Denetim ve Kurucu Üyeleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nden bazı öğretim üyeleri ve idareciler ile misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınları katıldı.

Toplantının açış konuşmasında Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Melikgazi Sağlık Vakfı'nın çalışmalarından bahsederken, Ahmet Karamancı Misafirhanesinde hasta yakınlarına verdikleri hizmetin 2009 yılında "yılın vakıf ödülüne" layık görüldüğünü hatırlattı.

"Hasta ve hasta yakınlarından dua alıyoruz"

Hasyüncü, "Biz Melikgazi Sağlık Vakfı olarak Ahmet Karamancı Misafirhanemizde şehir dışından tedavi için ilimize gelen ve tedavisi süresince burada konaklamak zorunda kalan, maddi durumları da iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarına en iyi konforda ücretsiz yemek ve otel hizmeti veriyoruz. Bu hizmetten dolayı hasta ve hasta yakınlarının dualarını alıyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Ahmet Karamancı Misafirhanesinde verdiğimiz bu hizmetin 2009 yılında 'yılın vakıf ödülüne' layık görülmesinin ardından birçok ilde bu model uygulanmaya başlandı. Birçok ile bu konuda örnek olmak bizleri son derece memnun etti" dedi.

Konuşmasında Türk vakıf kültüründen de bahseden Hasyüncü, "Ecdadımız vakıf kültürüne o kadar önem vermiş ki; hayvanlar için bile koruma vakıfları kurmuş. Hiçbir canlıyı aç susuz bırakmamış. Fakat son dönemde üzülerek söylüyoruz, vakıf kültüründen uzaklaşmaya başladık. İnsanlara hiçbir beklenti olmadan yardım etme anlayışı yavaş yavaş yok olmaya başladı. Oysa bizim tarihimiz, kültürümüz bunu hak etmiyor. Gelecek nesillere vakıf ruhunu yeniden aşılamalıyız. Bunu başarırsak, bu konuda öncü rol üstlenebilirsek, ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek ise, Melikgazi Sağlık Vakfı yöneticileri ve misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınlarıyla böyle etkinlikte birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"Vakıfçılıkta asıl amaç Allah rızası ummaktır"

Bölge Müdürü Emek, "Vakıf geleneği ve vakıf kültürü bizim geçmişimizden gelen günümüzde devam ettirilen önemli işlevlerimizdendir. Vakıfçılığa önem veririz. Bunda asıl amaç, karşılıksız hizmet, karşılığı Allah'tan beklemek, Allah rızası ummaktır. Duadır. Vakıf ruhu budur. Geçmişte ecdadımız bu işe büyük önem vermiş ve çok başarılı olmuşsa; bizde günümüzde elimizden geldiği kadar bu kültürü yaşatmamız lazım" dedi.

Bölge Müdürü Emek, hastaya bakmanın, hasta insana hizmet etmenin, bir insanın kendisini hastasına vakfetmesi anlamına geldiğini belirtirken, "Bir insanın hastasına bakması, hastasına hizmet etmesi büyük sabır ve özveri ister. Allah yardımcınız olsun. Sizler bu sayede büyük sevap kazanıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vakıf yöneticilerinin, misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınları ile sohbetinin ardından etkinlik sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahmet Karamancı Misafirhanesi'nde Vakıf Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement