AK Parti'den 529 İdam Cezasına Tepki - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den 529 İdam Cezasına Tepki

AK Parti\'den 529 İdam Cezasına Tepki

AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, Mısır’da 529 idam cezasının kabul edilebilir olmadığını ifade ederek “Cezayı kabul etmek insanlık suçu” diye konuştu.

09.04.2014 12:21

AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, Mısır'da 529 idam cezasının kabul edilebilir olmadığını ifade ederek "Cezayı kabul etmek insanlık suçu" diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdullah Akbaş, Mısır'da 529 kişiye verilen idam cezasının kabul edilebilir olmadığını ifade ederek "Mısır darbe ile başa gelmiş İllegal bir yönetim tarafından yönetilmeye çalışılmakta, Darbe ile Mısır Halkına yapılan zulüm giderek artmaktadır. Hata, Hata ile kapatılmak istenmekte, bu durum da Kardeş Mısır halkı üzerinde kapanmayacak derin yaralar açmaktadır. Maalesef 529 Müslüman Kardeş üyesinin daha ikinci duruşmalarında uluslararası hukuk normlarına aykırı olarak ve savunma hakları ihlal edilerek, tamamen keyfi ve hukuka aykırı olarak idam cezasına mahküm edilmişlerdir. Hukukun üstünlüğü tartışılmaz Ulusal Hukuk Normudur. Ancak hukuku kendilerine göre şekillendirenler şu hususu unutmamalıdır ki, gün gelecek onlar da şekillendikleri o hukuka muhtaç kalacaklardır" dedi.

Dakikada 26 kişiye idam kararı verildiğini ifade eden Akbaş, "529 kişiye verilen idam kararlarında, Dakikada 26 kişiye idam kararı verilmiştir. Hem de avukatları olmadan ve savunmaları da alınmadan. Her fırsatta Uluslararası Normlardan, Hukuktan, Adaletten bahsedenler acaba şu an neredeler? Neden bu haksızlığa, Adaletsizliğe ve Keyfiliğe tepki göstermiyorlar? Onlar sırf Müslüman Kardeş üyesi diye mi acaba, yoksa onlar insan değiller mi? Bu kararı verenler derhal kararlarını gözden geçirmeli ve bu kararlarından dönmelidirler. Basmakalıp gerekçelerle ve iddialarla insanların yaşam haklarının elinden alınması kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz. Biz gençlik olarak Uluslararası kuruluşları göreve çağırıyoruz, Geleceğimiz için bu hukuksuzluğa, Adaletsizliğe dur demelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den 529 İdam Cezasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement