AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Basın Toplantısıyla Projelerini 7 Ana... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Basın Toplantısıyla Projelerini 7 Ana...

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Basın Toplantısıyla Projelerini 7 Ana...

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, "Marka Şehir Elazığ İçin" Çözüm Planları toplantısının ilkinde 7 ana başlıkta 23 proje tanıttı.

26.02.2014 16:47

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, "Marka Şehir Elazığ İçin" Çözüm Planları toplantısının ilkinde 7 ana başlıkta 23 proje tanıttı.

bölümü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen " Marka Şehir Elazığ Çözüm Toplantılarının birincisine Devlet Eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, AK Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı. Elazığ'ın beş yıllık çözüm planını 7 başlık halinde anlatan AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz," Marka Şehir Elazığ hedefimizi gerçekleştireceğimiz. Hizmet aşkı ve Elazığ sevdası bizleri fazlasıyla heyecanlandırmaktadır. Bu heyecanla, bu aşkla yoğrulan Çözüm planlarımızı, sizler duymak için ne kadar sabırsızlanıyorsanız, bizler de bu planları uygulamak için o kadar sabırsızlanıyoruz. Prangalarından kurtulmuş, ufku açık, gelecek nesilleri düşünebilen ve yaşadığı şimdiki zamanı kolaylaştıran Çözüm planlarımızla Elazığ'ımızı, bölgesinde adından söz ettiren, Marka Şehir imajını kazandıracaktır. Çözüm Planlarımız sayesinde, sorunlar yumağı gibi görünen birçok konu, şehrimiz için yatırım ve gelişim avantajına dönüşecektir. Stratejik planları hazırlamak, yol haritası belirlemek, temel çalışma prensipleri oluşturmak, başarıya ve verimliliğe giden yolun temel argümanlarıdır. Bizlerin bu kutlu hizmet yolundaki temel hedefi, planlı, programlı ve uygulanabilir Çözüm Planları ile şehrimize vizyon kazandırmaktır. Bu kutlu yolda en temel sermayemiz, düşünen ve çözüm üretebilen beyin gücümüzdür. Sadece düşünen değil, aynı zamanda düşündüklerini uygulayabilenlerin başarılı olabileceği gerçeğini göz ardı etmeden, hem düşünen hem de düşündüklerini uygulayabilen beyin gücümüz temel felsefemizi oluşturacaktır. Bu çerçevede 7 başlık altında 23 ara başlıktan oluşan Yapılanma, Bilişim, Ulaşım, İmar ve Kentsel Dönüşüm, Çevre ve Altyapı, Kültür, Sanat ve Spor, Sosyal Çözüm Planları Elazığ'a değer katacaktır," dedi.

EBAM ile Elazığ Belediyesinin, kurum içi-dışı yaşadığı problemler ve aksaklıklar belirlenerek, çözüm odaklı, vatandaşların istek ve taleplerine dayalı olarak, hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yanılmaz,"Şehrimizin durumunu çağın gereğine uygun, hızlı, güvenilir ve gereksiz bürokrasiden uzak olarak ilgililerin hizmetine sunacak çözüm planımız, Elazığ Kent Bilgi Sistemi kısaca EKBİS'tir. Toplu taşıma sistemi güzergahlarına güneş enerjisiyle çalışan emniyetli ve korunaklı akıllı duraklar inşa edilecektir. Akıllı duraklara toplu taşıma araçlarının hat numaralarını, güzergahlarını, varış ve hareket saatlerini gösteren bilgilendirme ekranları konulacaktır. Şehir Merkezindeki sıkışık trafiğe çözüm olarak, yer altı veya yeryüzüne modern otomatik otoparklar kurulacak. Her türlü emniyet ve güvenlik sistemleriyle donatılan otoparklar sayesinde vatandaşlar, araçlarını emin bir şekilde otoparklara teslim edebileceklerdir. Harput'ta yeterli otopark alanının bulunmaması ve tarihi kent merkezinin araç trafiğinden arındırılarak yayalaştırılması amacıyla Harput'a alternatif bir ulaşım sistemi kurulacaktır. Toplu taşıma ulaşım sistemleri ile entegre edilecek ve keyifli bir yolculukla Harput'a ulaştıracak olan bir açık hava Füniküler sistemi kurulacaktır. Füniküler sistemi vasıtasıyla, Harput'a hızlı, güvenli, Konforlu ve Elazığ'ımızı seyrederek keyifli bir ulaşım imkanı sağlanacaktır. Şehir bir ucundan diğer ucuna bağlayacak olan ELBÜS, Enerji ihtiyacını yol boyunca asılı olan elektrik hattındaki iki kablodan alan elektrikli bir toplu taşıma sistemi olacaktır. Elazığ'a 70 kilometreyi buluna ve ana hartalleri bir birine bağlayan yollar yapılacak" şeklinde konuştu.

Başkan adayı Yanılmaz, önümüzdeki günlerde "Marka Şehir Elazığ İçin" Çözüm Planları toplantısının ikincisiyle yeni projeleri açıklayacağını da sözlerine ekledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz, Basın Toplantısıyla Projelerini 7 Ana... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement