AK Parti Gaziantep İl Yönetiminden BDP'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep İl Yönetiminden BDP'ye Ziyaret

AK Parti Gaziantep İl Yönetiminden BDP\'ye Ziyaret

AK Parti Gaziantep İl Yönetimi ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasını ziyaret etti.

12.03.2014 19:53

AK Parti Gaziantep İl Yönetimi ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasını ziyaret etti.

BDP İl binasında BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirtaş ve BDP il yönetimiyle, AK Parti Gaziantep İl Yönetimi ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin çözüm süreci ve seçim çalışmalarıyla ilgili sohbet etti.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer yaptığı konuşmada iki başkan adayına da başarılar dileyerek, "Seçim için fazla söylenecek söz yok. En doğru en garantili anket 30 Mart akşamı yayınlanacak, açıklanacak. Neticede halkımız ne karar verirse AK Parti'de, BDP' de diğer partilerde buna saygı gösterecekler. Ben BDP İl başkanımıza Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Kardeşlik atmosferinin her zaman için korunması gerektiğini belirten AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, "12 yıl önce koyduğumuz hedeflerin bugün gerçekleşmeye başlamış olmasından duyduğum mutluluğu da ifade etmek istiyorum. Çünkü o gün tam adalet, tam kalkınma diye çıktığımız yolculukta kaynak Türkiye dedik. Güvenin ve istikrarın sağlandığı bir Türkiye de 76 milyonun kardeşliği üzerinde kurulacak bir Türkiye de ulaşılamayacak hiçbir hedef yakalanamayacak hiçbir hayal yoktur diye bu yolculuğa çıktık. Bunu yaparken de 76 milyonun kendi içinde dini, dili, cinsiyeti, ırkı, mezhebi, inancı ne olursa olsun yaşlı, genç, engelli, kadın, erkek hiç birinin hiçbir önemi yok. Önemli olan eşrefi mahlukat olarak doğduysa, eğer yaratılanın en üstünüyse bizim inancımıza göre herkes birinci sınıf vatandaş olmalıdır. O gün yola çıkarken söylediğimiz kırmızı çizgilerimiz hala en önemli kırmızı çizgilerimizdir. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Cinsel milliyetçilik yapmayacağız, ırksal milliyetçilik asla yapmayacağız. Bunun bir zenginlik olduğunu buradaki 76 milyonun her birinin kendi içinde hoşgörü içinde varlık içinde birlik içinde tek vücut olabileceğine inandık. Hep birlikte rahmet var dedik. Devlet güvenlik mahkemeleri ve sıkıyönetimlerin olduğu bir Türkiye'den bugünlere geldik. Bu topraklar çok acılar çekti, çok bedeller ödendi, çok canlar gitti, çok gözyaşları döküldü dolayısıyla artık bu sorunların geride kalabilmesi için şu kardeşlik atmosferinin her zeminde korunması gerekiyor" diye konuştu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirtaş, "Bizler için çok anlamlı ve değerli bu ziyaretiniz. Bunun Türkiye Demokrasisi açısından da çok anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum. Türkiye de böylesi bir ziyaret ilktir. Antep yine bir ilkleri başardı. Demokrasinin olmazsa olması siyasi partilerdir, çoğulculuk sisteminin gereğidir. Siyasi partiler her zaman bir rekabet içinde oldular. Bu olması gereken asla rekabet, nezaket sınırlarını ve insani ahlaki değerleri aşan bir noktada olmamalıdır. Biz en azından böyle olmasını düşünüyoruz. Tabii ki insanlar demokratik çerçevede yarışırlar. Bu Türkiye'yi geliştiren, demokrasiyi geliştiren olmazsa olmazdır. Bu temelde biz siyasi nezaketinizi çok önemsiyoruz. En önemsediğimiz şeyde Türkiye'nin şuanda var olduğu süreci gerçekten çok önemli ve anlamlı, değerli buluyoruz. Hiçbir şeyi bu süreci boşa çıkartmaya sağ duyunun hakim olduğu barış sürecinin hakim olduğu bir süreci bozmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep İl Yönetiminden BDP'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement