AK Parti Heyeti Ereğli OSB'de İncelemeler Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Heyeti Ereğli OSB'de İncelemeler Yaptı

AK Parti Heyeti Ereğli OSB\'de İncelemeler Yaptı

Ereğli OSB'de bu yıl faaliyete geçen 3 yeni fabrikada yatırımların tamamlanması ile birlikte toplam 500 kişi istihdam edilecek.

24.05.2013 09:37  Güncelleme: 09:44

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl faaliyete geçen 3 yeni fabrikada yatırımların tamamlanması ile birlikte toplam 500 kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve partinin bazı yöneticileri Ereğli OSB'de incelemelerde bulundular. OSB'de yatırım yapan firma sahipleri ile görüşmeler yaparak bilgiler alan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 3 fabrikada yatırımların tamamlanması ile birlikte 500 kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Otomotiv sanayi ve yapı sektörüne malzeme üreten Alüminyum Fabrikası'nın ortağı Zafer Çakır, Havlupan Üretim Fabrikası'nın sahibi Şaban Bayrak ve imalat ve çelik konsriksiyon üretimi yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Yahyaoğlu'ndan yatırımları hakkında bilgiler alan Çakır, fabrikaları gezerek kendilerine her türlü konuda destek olacaklarını söyledi. Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, Ereğli'de güzel şeyler olacağını söyledi.. Çakır konuşmasında şunları söyledi; "AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak Belediye başkanlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte OSB'ye, Ereğli'mize çivi çakan, yatırım yapan insanları yerlerinde ziyaret ederek, Ereğli halkı adına kendilerine teşekkür edelim istedik. Bunlardan bir tanesi yaklaşık 30 trilyon yeni parayla 30 milyon TL bir yatırım. 250-300 kişi istihdam sağlanacak ve ileriye dönükte entegre tesislerin kurulabileceği bir tesis. Bir diğeri havlupan, diğeride döküm tesisi. Yatırımları bittiğinde toplamda 500 kişilik bir istihdam sağlayacaklar. Bundan biz son derece mutluyuz. Ereğli'ye kim bir çivi çakacaksa katkı koyacaksa biz onun yanında oluruz. Bundan sonra sorunlarında, isteklerinde, bürokrasiyi daha hızlı aşmalarında zaman kaybını en aza indirmeleri noktasında her türlü katkıyı vermek için buradayız. Ereğli'de çok güzel şeyler oluyor, bazı kan değişiklikleri sağlandıktan sonra Ereğli'de çok daha güzel şeyler olacak. Bu organize sanayi bölgesi doldurulduğu zaman Ereğli'de işsizlik sorunu en aza indirilmiş olacaktır. Bunun alt yapısıyla da biz uğraşıyoruz.

OSB'yle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dışarıdan getirmek istediğimiz yatırımcılar var. Görüşmelerimiz sürüyor, inşallah Ereğli için iyi olur."

24.05.2013 09: 28: 15

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Heyeti Ereğli OSB'de İncelemeler Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement