AK Parti Yozgat Aday Adayı Çelik: "Yozgatlı İmalatçılarımız Fuarları Çok İyi Değerlendirmelidir" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat Aday Adayı Çelik: "Yozgatlı İmalatçılarımız Fuarları Çok İyi Değerlendirmelidir"

AK Parti Yozgat Aday Adayı Çelik: "Yozgatlı İmalatçılarımız Fuarları Çok İyi Değerlendirmelidir"

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, Yozgat TSO tarafından yapılan Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı’na katılımın yüksek olmasının Yozgat TSO ve çiftçiler kadar Yozgatlı imalatçılar açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

03.04.2015 18:56

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, Yozgat TSO tarafından yapılan Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı'na katılımın yüksek olmasının Yozgat TSO ve çiftçiler kadar Yozgatlı imalatçılar açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Yozgat Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarını gezen AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, Fuara 16 ilden 182 firmanın katılmasının önemli olduğunu belirterek, "Ancak fuar alanını gezdiğimizde Yozgatlı imalatçı sayısının oldukça az olması dikkat çekmektedir. Yozgat merkez ve ilçelerinde zirai alet üretimi yapan birçok firmamız bulunmaktadır. Ancak bu fuarda Yozgatlı imalatçı firmaların olmaması üzüntü vericidir. Yozgat'ta üretim yapan firmalarımız bu tür fuarlara katılarak kendi imalatlarını ve sanatlarını alıcı ile buluşturmaları, tanıtımlarını yapmaları kendileri için büyük bir fırsattır. Bu fırsatın değerlendirilmemesi demek, dış pazara açılmaması demektir" dedi.

Tanıtım eksikleri ve yaşanan pazar sorunlarından dolayı Yozgat'ta marka oluşturulamadığına dikkat çeken Çelik, "Allah kısmet eder milletvekili seçilirsem, Yozgat'taki imalatçıların ürettikleri ürünlerine marka tescili yaptırmalarını, TSE ve İSO 9000 belgelerini aldırarak, bu tür yurt içi ve yurt dışı fuar ve diğer tanıtım organizasyonlarına katılmalarını sağlayacağız. Yozgat'taki imalatçılarımızı markalaştırarak, yurt içi ve yurt dışında fuarlara katılmasını sağlamak benim boynumun borcudur. Biz imalatçılarımızın tanıtımını yapıp, il dışına da satışlar yaptığımızda Yozgat ekonomisi daha hızlı gelişecektir. Fuara baktığımızda Konya ürünlerinin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Yozgat neden bir Konya gibi olmasın. Yozgatlı imalatçılarımızın bu tür fuarlara katılarak ürünlerini tanıtması gerekir. Tarım ve Hayvancılık Teknoloji fuarını düzenleyerek üreticilerle çiftçileri buluşturan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat Aday Adayı Çelik: 'Yozgatlı İmalatçılarımız Fuarları Çok İyi Değerlendirmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement