Akbank'ın Sizin İçin Buluşmaları" - Son Dakika
Yerel

Akbank'ın Sizin İçin Buluşmaları"

Akbank\'ın Sizin İçin Buluşmaları"

Genel Müdür Binbaşgil: "Ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit"

08.05.2014 11:38

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bir çok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yılın ilk çeyreğinin faiz ve kur gibi göstergelerde dalgalanma yaşandığını ancak bankacılık sisteminin sağlam ve likit olmasının önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Akbank'ın dünya ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 2014 yılındaki 8'inci toplantısı, İzmir'de gerçekleştirdi.

Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cem Mengi, Genel Müdür Hakan Binbaşgil ve çok sayıda üst düzey yöneticinin katıldığı toplantıya İzmir iş dünyası temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada piyasalarda yaşanan gelişmelere değinen Genel Müdür Binbaşgil, bankacılık sisteminin güçlü yapısına dikkati çekti.

Binbaşgil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi ülkemizde de 2014'ün ilk çeyreği faiz ve kur gibi başlıca finansal göstergelerde volatilitenin yüksek olduğu bir dönem oldu. Ancak ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit. Marttan itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. Tasarrufların artırılması ve cari açığın düşürülmesi gibi ekonomide iyileştirilmesi gereken alanlar bulunuyor. Bu konularda önemli aksiyonlar alınıyor. Bununla beraber sonuçların görülmesi zaman alacaktır. Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz."

İzmir'de, topladıkları mevduatın yaklaşık 1.5 katı kadar kredi verdiklerini belirten Binbaşgil, 1.5 milyona yakın müşterilerinin bulunduğu kentte 75 şube, 350 civarında ATM ve 900'e yakın çalışanla hizmet verdiklerini anlattı.

İzmir'deki "Akbank Sizin İçin Buluşması"nda ayrıca, Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ve Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota'nın katılımıyla panel düzenlendi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akbank'ın Sizin İçin Buluşmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement