Akbb Hain Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika
Yerel

Akbb Hain Darbe Girişimini Kınadı

Akbb Hain Darbe Girişimini Kınadı

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) olarak 15 Temmuz kanlı darbe girişimini en ağır şekilde lanetlediklerini söyledi.

15.08.2016 14:14

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) olarak 15 Temmuz kanlı darbe girişimini en ağır şekilde lanetlediklerini söyledi.

AKBB Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Burdur'da düzenlenen bölge istişare toplantısında birlik üyesi belediyeler adına bir açıklama yaparak, FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da yaptığı kanlı darbe girişimini kınadı. Başkan Tütüncü, 15 Temmuz'daki hainliğin, herhangi bir darbe girişimi olmadığına dikkat çekerek, "15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti'ni, iktidarı, diğer siyasi aktörleri yok etmenin ötesinde, klasik darbe mantığının çok dışında, bir devletin topyekün yok edilmesini, parçalanması sonrasında aziz milletin egemenlik haklarının alınması amaçlanmıştır" dedi.

Darbenin hedefinde iç savaş vardı 15 Temmuz'un, ülke topraklarının başka ülkelere peşkeş çekilmesini hedefleyen bir süreç olduğunun altını çizen Tütüncü, "Hedeflenen şuydu; bir kargaşa ve karmaşa ortamı içerisinde iç savaş görüntüsü olan bir Türkiye var olmasıydı. İç savaş görüntüsü içerisindeki Türkiye'de kaşınacak pek çok yara var. Hain darbe, Doğu bölgelerimizin kanlı terör örgütleri olan İŞİD, PKK tarafından ele geçirilmesini sonuçlayan, Türkiye'nin büyük projelerinin İncirlik'ten kalkacak uçaklar tarafından bombalanmasını, bunun neticesinde boğazların güvenliğinden endişe duyacak olan Rusya'nın boğazlara inmesini, belki İstanbul'un işgalini sonuçlayacaktı. Ayrıca ekonominin tepetaklak gitmesi, Dolar'ın yüzde yüz değer kazanması, Türk Lirası'nın değer kaybetmesini sonuçlayan bir sürecin başlatılması hedeflendi" diye konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü, hain darbe girişimiyle Sevr Anlaşması'nın hayata geçirilmesinin amaçlandığını vurgulayarak, "Bütün askeri darbelere karşıyız ve darbelerin haklı bir yanı yok. Ülkemizde yapılan darbeleri, muhtıraları şiddetle kınıyoruz. 1960'da da bu ülkede darbe oldu. bu darbe de hiç bir zaman millete silah çekmeyi gerektiren ya da gerektirecek bir duruma zemin hazırlanmadı. Belki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin ruhuna dokunuldu ama fiziksel yapısına dokunulmamıştı. Hiç bir devlet kurumumuz bombalanmamıştı. 1980'de de darbeciler, milletimizin aldığı silahlarla millete kurşun sıkmadılar. O dönemde tırmandırılmak istenen terör olayları darbeyle süt liman olmuştu. Darbe, muhtıra süreçlerine baktığımız zaman milli iradenin tecelligahına her zaman hürmet gösterilmiştir. FETÖ terör örgütü hainlerin, TBMM binasını, diğer devlet kurumlarını savaş uçaklarıyla bombalamaları açıkça göstermektedir ki, bu kanlı girişim devleti yok etmeye yönelikti; Türkiye Cumhuriyeti'ni tarihten silmeye dönük bir girişimdi.

15 Temmuz darbe girişiminde, Gazi Meclis'in bombalandığına, sivillerin şehit edildiğine vurgu yapan Tütüncü, "Unutulmamalıdır ki, 7 düvele karşı vermiş olduğumuz Kurtuluş Savaşı'nda bile kanlı barut kokularının arasında, bozkırın ortasında Gazi Meclisimiz çalışmaya devam etti. O zaman bile düşman meclisimize el uzatmadı. Savaş, belli bir hukuk içerisinde yapılan mücadeledir. Hiçbir savaşta sivillere silah doğrultulmaz. Sivillere silah doğrultanlar savaş hukukuna göre Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde cezalandırılır. Savaş, iki devletin orduları arasında yapılan bir mücadeledir. 15 Temmuz darbe girişiminde 250'ye yakın vatandaşımız şehit oldu. 2 binden fazla vatandaşımızın yaralandığı, gazi olduğu bir süreci yaşadık" dedi.

AKBB olarak bu hain kalkışmayı en ağır şekilde lanetlediklerini de söyleyen Tütüncü, " En sert şekilde, en ağır ifadelerle bu darbe girişimini lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Lanetlemek için kelime bulamıyorum. Bu hain girişim için yakıştırılabilecek bir sıfat, kelime maalesef Türk dilinde mevcut değil. En ağır küfürleri, hakaretleri gözünüzün önüne getirin bunların hepsinin bu alçakların yaptığı adiliğin yanında kıymetsiz olacağını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbb Hain Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement