Akçakale'de BDP'lilere Saldırı - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de BDP'lilere Saldırı

Akçakale\'de BDP\'lilere Saldırı

BDP'nin Akçakale belediye başkan adayına yapılan saldırı ile ilgili parti İl Eş Başkanı Erkmen, "Barış ortamından rahatsız olan savaş yanlıları var" dedi.

20.02.2014 11:24

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Akçakale Belediye Başkan Adayı Mahmut Güç, İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Güç ile Hüseyin Ağaçcı önceki akşam bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Adliye binasında bulunan ilçe seçim kuruluna üye listelerini teslim etmek üzere giderken adliyenin önünde saldırıya uğrayanlardan BDP Akçakale Belediye Meclisi Üye Adayı Mustafa Güç kafasından ağır darbe aldı. Diğer BDP'liler ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Akçakale'de Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi'ne sevk edildi. BDP'liler, tedavi gördükten sonra aynı gece taburcu edilirken partili arkadaşları da destek ve ziyaret amaçlı hastaneye akın etti. Aralarında BDP PM Üyesi Sait Üçlü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Oruç, İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, merkez ilçeler Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye Belediye Eş Başkan Adaylarının da bulunduğu büyük bir kalabalık hastane önünde bekledi.

ERKMEN: SALDIRILAR PARALEL
Acil servis önünde açıklama yapan BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, saldırının AK Parti yandaşları tarafından düzenlendiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta Suruç ilçesinde 15 yaşındaki V.Ç.'nin polisin silahlı saldırısına uğradığını da hatırlatan Erkmen, "15 yaşındaki bir çocuğa sıkılan kurşunla bugünkü saldırının bir paralellik taşıdığını düşünüyoruz. Özellikle 1 yıldan beridir bölgede süren istikrar, barış ortamından rahatsız olan savaş yanlıları, barışı istemeyenler var. Süreç provoke edilmek isteniyor. Barış sürecinden rahatsız olan güçleri, Kürt Halkı'nın düşmanlığı üzerine sistemini yürütmek isteyenleri ilin valisine aktardık. Bugüne kadar çok olumlu bir sonuç alamadık. Bugünkü saldırıda bundan cesaret alınarak yapılan bir saldırıdır. Biz bu ülkede özgürlüğü, halkların kardeşliğini savunan, emekten, barıştan yana olan bir siyasi partiyiz" dedi.

'GEREKİRSE NÖBET TUTARIZ'
Saldırıyı düzenleyen AK Partilileri kınayan Erkmen, "Bizim Arap yurttaşlarımızla hiçbir sorunumuz yoktur. Bu olaylarla ilgili olarak hukuksal süreç başlatacağız. Seçime şiddetin bulaşmaması için gerekirse biz arkadaşlarımızla birlikte nöbet tutacağız. Biran önce bu olayın failleri adalete teslim edilmelidir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren BDP'liler, taburcu olan yaralılarla hastaneden ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akçakale'de BDP'lilere Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement