Akil İnsanlar Muş'ta Esnaflarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar Muş'ta Esnaflarla Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Muş\'ta Esnaflarla Bir Araya Geldi

Bitlis'ten karayolu ile Muş'a gelen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile yaptıkları toplantıların ardından bugünde kent merkezinde esnaflarla bir araya geldi.

18.05.2013 13:26

Bitlis'ten karayolu ile Muş'a gelen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile yaptıkları toplantıların ardından bugünde kent merkezinde esnaflarla bir araya geldi.

Grup Başkanı Can Paker ile üyeler Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, istasyon caddesi üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret ederek esnafların çözüm sürecine ilişkin bakış açılarını dinlediler. Esnaflardan olumlu tepki alan heyet üyeleri bir gözlükçü dükkanında pazarlamacılık yapan İzmirli Hakkı Eriş adlı kişiyle çözüm sürecini konuştular. 15 yıldan beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine gelip gittiğini belirten Hakkı Eriş, bölge insanının çok sıcak kanlı olduğunu vurgulayarak, "Ben her zaman İzmir'de çevreme bölge insanının samimiyetini ve sıcak kanlılığını anlatıyorum. 15 yıldır bölgeye gelip gidiyorum. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Umuyorum ki bundan sonrada bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması ile birlikte bölgenin daha da canlılık kazanacağına inanıyorum" dedi.

Heyet üyelerinin İzmirlilere süreci anlatmasını ve bölgenin barıştan yana olduğunu belirtmeleri üzerine konuşan Hakkı Eriş, "Oda biraz size düşüyor. İzmir insanını ikna etmek sizin gibi toplumun önde gelen kesimlerinin işidir. İzmirliler barıştan ve kardeşlikten yanadır. Ama onlara süreci tam olarak anlatmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Heyet üyeleri daha sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel bitkisi olan uçkun satan bir seyyar satıcıdan uçkun alıp tadına baktıktan sonra cadde üzerinde bulunan diğer esnafları ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretlerin ardından heyet hayal düğün salonunda vatandaşlarla toplantı yapmak üzere kent merkezinden ayrıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar Muş'ta Esnaflarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement