Akkaşlı, Çakırcalı Konağı'ndaki Çalışmaları Yakından Takip Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akkaşlı, Çakırcalı Konağı'ndaki Çalışmaları Yakından Takip Ediyor

Akkaşlı, Çakırcalı Konağı\'ndaki Çalışmaları Yakından Takip Ediyor

Ege Bölgesi’nin en ünlü efelerinden olan Çakırcalı Mehmet Efe’nin Ödemiş’in Kayaköy beldesindeki konağı restorasyon çalışmaları son hız devam ediyor.

24.12.2013 14:35

Ege Bölgesi'nin en ünlü efelerinden olan Çakırcalı Mehmet Efe'nin Ödemiş'in Kayaköy beldesindeki konağı restorasyon çalışmaları son hız devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının yüzde 70'i tamamlanırken, Kayaköy Belediyesi de konağın müze olarak hizmet vermesi için çalışmalara başladı.

İzmir Valiliği'nin destekleriyle 787 bin 840 lira sözleşme bedeli ile restorasyonuna yüklenici firma tarafından başlanan Çakırcalı Konağı'nın avlusunda düzenlemeler sürüyor. Bir yandan avlunun çevre duvarları aslına uygun olarak yeniden inşa edilirken, bir yandan da avlu Uşak'tan özel olarak getirtilen dokuya uygun taşlarla kaplanıyor.

Ödemiş Belediyesi'nce konağın yakınındaki bir dükkanın kamulaştırması için çalışma başlatılırken, dükkanın kamulaştırılması ile birlikte Çakırcalı Konağı çevresinde bütünlük sağlanmış olacak. Çalışmaları gün be gün takip eden Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, her gün en az 2-3 kez konağı ziyaret ettiğini söyledi.

Görev süresi boyunca en çok önemsediği konunun Çakırcalı Konağı'nın harabe halden kurtarılması olduğunu vurgulayan Akkaşlı, tarihi konağın beldeye turistik bir değer olarak kazandırılacağını bildirdi.

"MÜZE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR"

Akkaşlı, Ocak ayında restorasyon çalışmalarının biteceğini belirterek, "Restorasyon beklenenden hızlı ilerliyor. Biz de bir yandan müze hazırlıklarındayız. Çakırcalı Efe'nin torunları bize efenin eşyalarını verecekler. Silahları, giysileri, ev eşyaları, fotoğrafları gibi önemli objeler bu konakta sergilenecek. Konak bir müzeye dönüştürülerek halkın hizmetine sunulacak. Ödemiş Belediyesi'nin de bu konuda bize katkıları olacak.

Hedefimiz Kayaköy'ün adını duyuracak bir müze ile hem ünlü Çakırcalı Mehmet Efe'nin anısını yaşatmak, hem de turizm potansiyeli oluşturmak. Eski haliyle bile ziyaretçi çeken bu konak restorasyon sonrası tanıtımıyla birlikte cazibe merkezlerinden biri olacak. Beldemizin turizme açılması ile halkımızın kalkınması kolaylaşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız buradaki çalışmaların yakından takipçisi. Ocak ayında restorasyonu tamamlayarak, müze düzenlemelerinin ardından Şubat ayında bir açılış yapılmasını planlıyoruz. Bu açılışa bakanlarımızın katılım göstermesi için görüşmelerimiz var" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akkaşlı, Çakırcalı Konağı'ndaki Çalışmaları Yakından Takip Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement