Akşehir'de Kuşlar ve Sahipsiz Hayvanlar İçin Yem Bırakılıyor - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Kuşlar ve Sahipsiz Hayvanlar İçin Yem Bırakılıyor

Akşehir\'de Kuşlar ve Sahipsiz Hayvanlar İçin Yem Bırakılıyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki yoğun kar yağışının ardından ilçedeki kuşlar ve sahipsiz hayvanlar için uygun yerlere yem ve et parçaları bırakıyor.

19.01.2012 13:54

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki yoğun kar yağışının ardından ilçedeki kuşlar ve sahipsiz hayvanlar için uygun yerlere yem ve et parçaları bırakıyor.

Akşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki yoğun kar yağışının ardından yem bulmakta zorlanan doğal hayattaki serçe, sığırcık, güvercin gibi kuşlar ile sahipsiz kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların beslenmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, "Kış aylarında tüm çevremiz ve doğa karla kaplı olduğundan, doğadaki kuşların, kedilerin, köpeklerin ve yabani hayvanların yemlere ulaşması ve beslenmesi imkansız hale gelmekte. Akşehir Belediyesi olarak biz de bir nebze olsun onlara yiyecek temin etmek amacıyla Zabıta ve Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, Akşehir esnaflarından topladığımız yiyecekleri, şehrimizin muhtelif noktalarına kuşların, kedilerin, köpeklerin ve yırtıcı hayvanların ulaşması için bıraktık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Kasaplardan, mezbahadan ve tavuk kesimhanelerinden topladığımız et ve tavuk parçalarını araziye, doğaya ve dağlara bırakacağız. Amacımız doğadaki hayvanlara bir parça olsun faydalı olup, onlara yiyecek temin etmek. Bu kapsamda bize yardımcı olan Akşehir esnafımıza, Zabıta ve Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bu çalışmamız hava şartlarına göre devam edecektir" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Kuşlar ve Sahipsiz Hayvanlar İçin Yem Bırakılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement