Alanya Altın Kpçe Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

Alanya Altın Kpçe Yemek Yarışması

Alanya Altın Kpçe Yemek Yarışması

Antalya'nın Alanya ilçesinde Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen ve Alanya Belediyesi tarafından desteklenen 3.Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi.

29.10.2013 14:33

Antalya'nın Alanya ilçesinde Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen ve Alanya Belediyesi tarafından desteklenen 3. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi.

Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 850 usta ve öğrenci aşçının katıldığı yarışmaya Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Aşçılık Programı'ndan 12 öğrenci katıldı. Okulun Aşçılık Programı öğrencileri, ulusal arenada örnek bir mücadele vererek toplamda 18 madalya kazanarak büyük bir başarıya daha imza attılar.

Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim görevlileri Gökhan Şallı, Sercan Kadam ve İhsan Kazkondu Yaptıkları açıklamada,"Bu yıl 3. düzenlenen 3. Ulusal Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması'nda,12 öğrencinin katılımıyla hem Bülent Ecevit Üniversitesinin hem de Zonguldak'ın gastronomi arenasında büyük bir tanıtım yapıldı. Alınan ödüllerin öğrencilerimizin tecrübelerini geliştirmelerinin yanı sıra diğer öğrencileri de teşvik ettiklerini belirttiler. Yarışma boyunca ünlü şeflerle tanışma fırsatı bulan öğrencileriz şeflerin bilgilerinden faydalanarak diğer okullarla mesleki ve eğitsel anlamda iletişim kurma şansını elde ettiler. Okulumuzun 12 Aşçılık Programı öğrencisi, ulusal arenada bireysel balık yemeği, tatlı yemeği, tavuk yemeği, yöresel mutfak, makarna yemeği ve Üniversitelerarası Ekip kategorilerinde yarıştılar" dediler.

Yarışmada elde edilen ödüller ise Cumhur Demircan- Makarna kategorisinde 1 altın madalya, balık kategorisinde 1 gümüş madalya, Ferdi Güneç- Tatlı kategorisinde 1 altın madalya, Polat Erik- Balık kategorisinde 1 gümüş madalya ve 1 hijyen özel ödülü, Alihan Demir- Tavuk kategorisinde 1 gümüş madalya, Duygu Karaağaçlı- Tatlı kategorisinde 1 gümüş madalya ve 1 hijyen özel ödülü, Rıdvan Yılmaz- Tavuk kategorisinde 1 bronz madalya,Osman Baran- Tatlı kategorisinde 1 bronz madalya, Ercan Ergin- Balık kategorisinde 1 bronz madalya, yöresel yemek kategorisinde 1 bronz madalya, Songül Bozer, Elif Özlem Erten, Beytullah Coşkun- Üniversiteler arası Ekip kategorisinde 1'er gümüş madalya olmak üzere toplam 3 gümüş madalya ve 1'er hijyen özel ödülü almaya hak kazanmışlardır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yarışmadan 2 altın, 7 gümüş, 4 bronz madalya ve 5 hijyen özel ödülü olmak üzere toplam 18 madalya kazandılar. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya Altın Kpçe Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement