Anaokulu Öğrencileri Kızılay Kan Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Anaokulu Öğrencileri Kızılay Kan Merkezini Ziyaret Etti

Anaokulu Öğrencileri Kızılay Kan Merkezini Ziyaret Etti

Balıkesir’de Sabiha Gökçen Anaokulu tarafından Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen "Kan Ver Umut Ol" etkinliğinde minik öğrenciler Kan Merkezini ziyaret ettiler.

01.11.2016 14:49

Balıkesir'de Sabiha Gökçen Anaokulu tarafından Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen "Kan Ver Umut Ol" etkinliğinde minik öğrenciler Kan Merkezini ziyaret ettiler.

Sabiha Gökçen Anaokulu Müdürü Şahinur Kılıç yaptığı açıklamada "Okulumuz Kızılay Haftasına yönelik bir etkinlik planladı velilerimizle birlikte. Etkinlikte velilerimiz kan bağışında bulunacaklar. Çünkü Kızılay'a hepimizin destek olması gerektiğine inanıyoruz. Biz eğitimcilerin görevi de sadece derslere girip çıkmak değil, topluma bu yönde öncülük yapmak, sosyal sorumluluklarımızı hatırlatmak ve toplumda bu konuyla ilgili farkındalık bilincini geliştirmek, çocuklarımıza konunun önemini benimsetmek istiyoruz. Ailelerimizle birlikte burada gönüllü olarak kan bağışında bulunacağız ve Kızılay'a destek olacağız" dedi.

Türkiye genelinde 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan " 1868 yılında kurulan ve 168 yıllık geçmişi olan ulu bir çınardır Kızılay. İlk defa yaralı askerlere yardım amacıyla kurulmuş ve bu gün dünyanın en büyük iyilik hareketi. Kızılay kara gün dostudur, sadece afet anında değil diğer zamanlarda da halkımızın hizmetindedir. En büyük konseptlerinden biriside malum kan bağışı. Türkiye'de kan toplanması ve dağıtılması sadece tek elden Kızılay tarafından yapılmaktadır. Ülkemizin yaklaşık 2,5milyon ünite kan ihtiyacı var. Bu kanlar sadece Kızılay vasıtasıyla karşılanıyor. Balıkesir'de de 30 bin üniteye yakın bir kan topluyoruz. Şuan anda kan ihtiyacını karşılama oranımız yüzde 95'lerde. Kan acil değil sürekli ve düzenli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı her birey erkeler yılda 4, bayanlar ise 3 kez kan verebilirler. Hafta nedeniyle okullarda çeşitli etkinliklerimiz olacak Kızılay şuurunun yerleşmesi için. Hafta sonu Başbakanımızın, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanımızın katılımıyla bir kampanya başlattık. biliyorsunuz sloganımız vardı "Vatan sana canım feda", bizde "Vatan sana kanım feda" isimli bir kampanya başlattık. 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşlarımızın olduğu her yerde bu kampanyayı başlattık. Toplumda duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anaokulu Öğrencileri Kızılay Kan Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement