Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

"Hangi bölgede tarımı, hayvancılığı geliştiririz diye bilimsel çalışmalar yapılıyor"

18.02.2014 19:01

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için bilimsel çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

AK Parti Ankara İl SKM'den yapılan açıklamaya göre, Bala'da ilçe Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini açan Gökçek, yapılan hizmetlere dikkati çekti.

Gökçek, "Asfaltı yoktu artık asfaltı var, kaldırımı var, altyapısı var, suyu var. Hatta ilave suyu da getiriyoruz. ya seçimin sonuna doğru ya da birkaç hafta sonra gelmiş olacak. Arıtma tesisi yaptık. Sadece Bala içine değil Avşar ve civarındaki köylere de su vereceğiz" diye konuştu.

Belediye Kanununa eklenen yeni bir maddeyle il özel idaresi yetkilerinin büyükşehir belediyelerine devredildiğini, böylelikle tarım ve hayvancılığı teşvik edici projeler yapabildiklerini anımsatan Gökçek, şunları kaydetti:

"Hangi bölgede tarımı, hayvancılığı geliştiririz diye bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bir projemiz var. Nadasa bırakılınca boş kalan tarlanızı değerlendirmek istiyoruz. Aspir denen bir bitki var. Yağ üretiliyor. Toprağı yormuyor. Ciddi manada gelir elde etmeniz mümkün oluyor. Aspiri işleyen bir fabrika kurmak, hem yağ üretmek hem de artıklarından hayvanlara küspe yapmak istiyoruz. Yılda iki sefer hasat alacaksınız inşallah."

Daha sonra Gökçek ile Bala Belediye Başkanı Gürbüz, AK Parti Bala Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement