Annesiz Ayılar Beraber Büyüyecek - Son Dakika
Yerel

Annesiz Ayılar Beraber Büyüyecek

Annesiz Ayılar Beraber Büyüyecek

Bursa, Tokat ve Zonguldak'ta zor koşullarda hayatta kalmaya çalışırken bulunan 3 yavru ayının yolları, Karacabey ilçesinde kesişti.

31.05.2014 11:38  Güncelleme: 11:37

UĞUR ULU - Bursa, Tokat ve Zonguldak'ta vatandaşlar tarafından donmak üzere veya yaralı bulunduktan sonra "Deren", "Şirin" ve "Şanslı" isimleri verilen yavru ayılara, Türkiye'deki tek ayı barınağı olan Karacabey ilçesindeki tesiste bakılmaya başlandı.

Tokat'ın Almus ilçesinde bir köy muhtarı tarafından yaralı bulunan Deren ile Bursa'nın Orhangazi ilçesinde köpekler tarafından kovalanırken vatandaşların kurtardığı Şirin, önceki aylarda Karacabey'deki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne konulmuştu.

Bu hayvanlara, geçen şubat ayında Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken görülen ve yaklaşık 4 aylık tedavi sürecini Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde geçiren Şanslı eklendi.

Bursa'dan kafes içinde özel bir araçla Karacabey'e gönderilen Şanslı, kendisini gibi anneleri olmayan Şirin ve Deren ile aynı ortama bırakıldı.

Bakıcıları, barınağa yerleştirilen Şanslı'yı, yeni ortamı ve arkadaşlarına kolay alışması için kavunla besledi. Arkadaşları ise Şanslı'yı meraklı bakışlarla izledi. Kısa süre sonra gerginliğini üzerinden atan Şanslı, kafesinde gezerek bakıcısıyla oynadı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanslı'nın 6 günlükken bulunup Bursa'ya getirildiğini söyledi.

Onun şimdi 4 aylık olduğunu anlatan Güngör, "Katı gıdayla beslenebilir durumda. Burada yaklaşık 3 aylık iki arkadaşı var. Yavru ayılar yaklaşık bir yaşına kadar burada kalacak. Bunun ardından daha büyük bir alana nakillerini yapacağız" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Annesiz Ayılar Beraber Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement