Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA yerel basın heyeti, Burdur'un Bucak İlçesi'ni ziyaret etti.

19.11.2012 14:31

Foto: Gösteriden foto

===

Antalya yerel basını

Bucak'ı ziyaret etti

ANTALYA yerel basın heyeti, Burdur'un Bucak İlçesi'ni ziyaret etti. Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen ziyarete, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ev sahipliği yaptı. Bucak Belediyesi Basın Müdürü Alparslan Çatal ve Bucaklı yerel gazeteciler tarafından karşılanan Antalya yerel basın heyeti, İncirli Han, Susuz Kervansarayı ve Kremna Antik gibi tarihi mekanların yanı sıra, Bucak ekonomisine katkıda bulunan fabrikaları inceledi.

Belediye Başkanı Ayaz, yerel basına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilde getirdi. Basın-Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler de Antalya yerel basını için planladıkları yerel basın gezilerinin ilkini Bucak programıyla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, bu gezilerin hem Antalya ve çevresinin tanınması, hem de Antalya'daki yerel basın mensuplarının yakın çevredeki meslektaşlarıyla tanışıp kaynaşmaları anlamında önemli olduğunu vurguladı. Ziyaret, Kent Ormanı'nda salep ikramının ardından sona erdi.

BUCAK, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Kurtarma kampı sona erdi

ARAMA Kurtarma Ekibi'nin (AKUT), Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Olimpos'ta düzenlediği 'İleri arama kurtarma eğitimi kampı' sona erdi. Kampta, ekiplere teorik ve pratik eğitimlerin yanında, ileri düzeyde dağ arama ve kurtarma teknikleri ile çeşitli konularda uygulamalı eğitim verildi. AKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimlerinden toplam 130 kişinin katıldığı kamp, 4 gün sürdü.

AKUT Antalya Bölge Sorumlusu Yılmaz Sevgül, kampta daha önceki yıllarda eğitimlere katılmış personelin ileri düzeyde eğitim alarak kendi bölgelerinde arama kurtarma eğitimi verebilecek seviyeye getirmek olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi. Bu süreçten sonra eğitim alan görevlileri daha da zorlu tatbikatlara tabi tutacaklarını belirten Sevgül, çeşitli senaryolar hazırlayıp buna göre kurtarma kurtarama operasyonu yapacaklarını söyledi.

Amaçlarının dağ arama kurtarma konusunda sadece kendilerinin değil devlet kurumlarını da yetkin kılmak olarak açıklayan Sevgül, "Dağlarda mahsur kalan vatandaşlarımızı, kaza veya kaybolma durumunda kurtarmak için eğitim verdik. Ülkemizin herhangi bir yerinde bir olay yaşandığına buraya müdahale edecek ekiplerin aynı dili, aynı sistem ve teknikleri kullanması çok önemli. Burada üyelerimizi kendi bölgelerinde arama kurtarma eğitimi verecek duruma getirdik" dedi.

120 KİŞİ KURTARDIK

Bundan sonraki hedeflerinin sel arama kurtarma eğitim kampı kurmak olduğunu da belirten Sevgül, "Bu da 4 gün sürecek ve sert bir program olacak. Çünkü biliyorsunuz ki ülkemizin coğrafi şartlar gereği sellerin çok olmasına rağmen sel arama kurtarma konusunda maalesef ülkemiz yeterli değil" dedi. AKUT gibi kurumların gönüllü çalıştığını ve ancak bağışlarla faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Sevgül, AKUT olarak Antalya'da 10 yılda 120 kişiyi kurtardıklarını vurguladı.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKTUK

AKUT kampına sponsor olan Kadir's Ağaç Evleri'nin işletmecisi Kadir Kaya ise AKUT'un sadece depremde değil ülkemizin coğrafi olarak kayalık, kanyon ve yangın gibi durumlarda kurtarma yapan bir kurum olduğunu söyledi. Burada ülkenin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 130 kişiyi bu bağlamda misafir ettiklerini vurgulayan Kaya, "Bizim yaptığımız taşın altına elimizi sokmak, çünkü bu ülke bizim. Her türlü afete hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Ekrem Karaman/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kamptan fotolar

===

Polisten sigara operasyonu

FİNİKE İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan baskında bir araçta yapılan aramada 150 kilo kıyılmış tütün ve 100 bin macaron (filitre sigara kağıdı) ele geçirildi. Yeni Mahalle Cumartesi Pazarı'nda park halindeki bir otomobilde arama yapıldı. S.K.'ye ait olduğu tespit edilen otomobilde, 150 kilo kıyılmış tütün ve 100 bin adet sigara kağıtı ele geçirildi. Emniyet ekiplerince tütün ve sigara kağıtlarına el konularak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi. S.K. ise gözaltına alındı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yakalanan türünden

===

Burdur'da kaza: 1 ölü

BURDUR Karamanlı İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Burdur'dan Karamanlı yönüne seyreden 59 yaşındaki Mehmet Atay'ın kullandığı 15 NR 723 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Yediköprüler Mevkii'nde şarampole yuvarlandı. Takla atan otomobil yaklaşık 45 derinliğindeki şarampolün dipinde, yağmur suyu kanalının yanında durdu.

Kazada, sürücü Mehmet Atay, kızı 36 yaşındaki Yeliz Candan, damadı Haluk Candan, torunu 7 yaşındaki Turhan Candan ve akrabası 17 yaşındaki Musa Bayındır yaralandı. Yaralılar, yakındaki tarlada çalışan işçilerin haber vermesiyle ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan Havva Atay hastanede yaşamını kaybetti. Havva Atay'ın cenazesi morga götürüldü.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement