Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ENERJİ, Sanayi, Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AKEDAŞ) özelleştirme ihalesinde yüksek bedelin 2 yılda yüzde 60 oranında azalmasına dikkati çekerek, "Özelleştirme"...

23.11.2012 15:37

Foto: Alman piyanist Andreas Staier, Buika'nın fotosu

===

'Damping ihale' benzetmesi

ENERJİ, Sanayi, Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AKEDAŞ) özelleştirme ihalesinde yüksek bedelin 2 yılda yüzde 60 oranında azalmasına dikkati çekerek, "Özelleştirme İdaresi ile hükümet, çöken özelleştirme programına suni teneffüs yaptırmak için 'damping ihaleleri' düzenlemesi ile tarihe geçmiştir" dedi.

AKEDAŞ özelleştirmesine tepki gösteren ESM, Elektrik Mühendisleri Odası ve KESK, AKEDAŞ İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. Ellerindeki dövizlerle slogan atan sendika üyeleri adına ESM Antalya Şube Başkanı İşeri, açıklamayı okudu. İşeri, AKEDAŞ'ın özelleştirilmesine ilişkin sürecin durdurulması için ihaleleri yargıya taşıyacaklarını söyledi.

AKEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde 2010 yılında yapılan ihaleyi 1 milyon 165 bin dolar ile en yüksek bedeli veren firmanın kazandığını hatırlatan İşeri, 12 Aralık'ta yapılan ihalede ise en yüksek bedelin yüzde 60 oranında azaldığına dikkati çekti.

İhaleyi 546 milyon dolar ile Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun kazandığını belirten İşeri, "İki ihale arasında bu denli büyük fark olması hiçbir ekonomik parametre ile açıklanamaz. Özelleştirme İdaresi ve hükümet, çöken özelleştirme programına suni teneffüs yaptırmak için 'damping ihaleleri' düzenlemesiyle tarihe geçmiştir" diye konuştu.

AKEDAŞ'ın özelleştirme ihalesini kazanan grubun daha önceki ihalelerde İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi'nin devri için yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirten İşeri, şöyle konuştu: "Cengiz- Kolin- Limak Ortak Girişim Grubu daha önceki ihalelerde Uludağ ve Çamlıbel elektirim dağıtım bölgelerini de devralmıştır. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi'nin devri için yükümlülüklerini yerine getirmedi."

"Yine aynı ortak girişim grubu ilk ihaleler döneminde Toros EDAY için verdikleri teklife ilişkin ödemelerini yapmadığı için teminatlarını yakarak ihale dışı kalmışlardı. Yeterli finansman bulamadıkları için ödemeleri yapmakta zorlanan bu gruba yeni bir dağıtım bölgesinin verilmeye çalışılması manidardır."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Basın açıklamasından foto

===

MHP'den önce aşure, sonra kan bağışı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla il başkanlığı binası önünde aşure dağıtıldı, Kızılay çadırında kan bağışı yapıldı. Etkinlikte Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Öztürk, vatandaşlara aşure dağıttı. Öztürk, partililer ve vatandaşlar, etkinlik kapsamında kurulan Kızılay çadırında da kan bağışı yaptı.

MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Öztürk, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikte aşure dağıtarak vatandaşların ağzını tatlandırmak istediklerini dile getirdi. Etkinlikte Kızılay'a da kan bağışı yapıldığını ifade eden Öztürk, kan bağışının önemini anlattı. Öztürk, ülkede yaşayanların zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Muharrem ayının mübarek olmasını diledi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kan bağışından foto

===

Miniklerden Gülay'a çiçek

ÖZEL Antalya Koleji'ni temsilen bir grup anasınıfı öğrencisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı makamında ziyaret etti. Okul öncesi öğrencileri, Antalya Koleji İlkokul Müdürü Gülşen Eker, Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Emine Sönmez ve sınıf öğretmenleri Sibel Yolcular ile birlikte Osman Nuri Gülay'a çiçek sunarak, öğretmenler gününü kutladı.

Minikler ayrıca beraberlerinde getirdikleri kendilerinin yaptığı sınıf resmini Gülay'a takdim etti. Osman Nuri Gülay, minik öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizin gibi güzel çocuklar yetiştiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" dedi. Osman Nuri Gülay, ziyaretin sonunda minik öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özel Lider Sevgi Dünyası Anaokulu öğrencileri de Osman Nuri Gülay'ı makamında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı. Minik öğrenciler, okul müdürü Ülker Akkaya ve öğretmenleriyle birlikte Gülay'a çiçek sundu, Türkiye haritası tablosunu takdim etti. Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Gülay'ın öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İki ziyaretten foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement