Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Kepez İşitme Engelliler İlkokulu Ortaokulu'nu ziyaret etti.

19.04.2013 15:21

Foto: Çocukların dansından foto

===

İşitme engelli öğrencilere ziyaret

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Kepez İşitme Engelliler İlkokulu Ortaokulu'nu ziyaret etti. Özden Altıparmak'a okul ziyaretinde, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin eşi Kadriye Kurtcephe ve kaymakam eşleri eşlik etti. Özden Altıparmak beraberindekilerle, 'Gönüller Açan Çiçekler Projesi' kapsamında Kepez ilçesinde öğrenim gören özel sınıflardaki öğrencilerin yaptıkları seramik çalışmalarını inceledi.

Kepez'deki 39 okuldan yaklaşık 420 engelli öğrencinin toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak adına hazırladıkları ve 18 Mayıs'a kadar açık kalacak seramik çalışmalarını inceleyen Özden Altıparmak'a, okul müdürü Niyazi Arşin tarafından bilgi verildi. Okul müdürü Arşin, öğrencilerin çalışmalarından oluşturulacak kompozisyonun sosyal sorumluluk projesi adı altında Kepez'de seçilen özel bir yerde uzun süre sergileneceği bilgisini de aktardı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

'Gönül Elçileri' hastanede

KUMLUCA'da 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında, Proje Yürütme Kurulu Başkanı Saadet Işık ve üyeler, Kumluca Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'ndeki hastaları ziyaret etti. Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ayşegül Alkan tarafından karşılanan Işık ve beraberindekiler, hastaları dinledi, sağlık durumları hakkın bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Başkan Saadet Işık, amaçlarının diyaliz ünitesindeki hastalarla zaman geçirmek ve onları daha yakından tanımak olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönüllülük kavramı konusunda farkındalık yaratmak için sürdürülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' kapsamında hastaları ziyaret ettiklerini anlatan Işık, hastalara moral verdiklerini söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

TUREM'de turizm yemeği

KEMER'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kemer Turizm Eğitim Merkezi'nde (TUREM) yemek düzenlendi. Turizm Haftası nedeniyle TUREM öğrencileri tarafından hazırlanan yemeğe, Kaymakam Murat Bulacak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Fikret Görmüş, Belediye Başkanı Mustafa Gül, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TUREM Müdür Yardımcısı Özgür Esur, bir konuşma yaptı.

Turizm Haftası'nın her yıl milli değer gibi kutlandığını belirten Esur, Kemer'in bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yerini aldığını kaydetti. Turizme kalifiye eleman yetiştirip istihdam eden TUREM'in sektörün önemli kurumlarından olduğunu vurgulayan Esur, düzenlenen yemeğin her yıl Turizm Haftası'nda tekrarlandığını hatırlattı. Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve davetliler, açık büfe olarak hazırlanan bölümde yemeklerini aldı. Konuklar, öğrenciler tarafından hazırlanan yemeklere, tam not verdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Yemekten fotolar

===

Boşanma tavan yaptı

KEMER Kaymakamlığı tarafından 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında 'Bir yastıkta 40 yıl, uzun ve mutlu evliliklerin sırları' konusunda seminer düzenlendi. Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Kaymakam Murat Bulacak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Fikret Görmüş, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Seminer konuşmacısı Aile Terapisti ve Psikolojik Danışman Rıdvan Oluç, uzun ve mutlu bir evliliğin ipuçlarını anlattı.

Boşanmalardaki başlıca sebepleri, iletişimsizlik ve çiftlerin ideallerinin değişmesi olarak sıralayan Rıdvan Oluç, Antalya'da 2004 yılında 2 bin 941, 2012 yılında ise 5 bin 621 kişinin boşandığını söyledi. Antalya'da 7 yılda boşanma sayısındaki artışın yüzde 91 oranında gerçekleştiğini belirten Oluç, 2012 yılında 1 iş gününde 473 kişinin boşandığını kaydetti.

Türkiye'de 1996 yılında 29 bin 552 boşanmanın gerçekleştiğini vurgulayan Oluç, 2012 yılında ise bu sayının 123 bin 325 olarak gerçekleştiğini anlattı. İntern

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement