Antalya'nın Kurtuluş Mücadelesi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Antalya'nın Kurtuluş Mücadelesi Anlatıldı

Antalya\'nın Kurtuluş Mücadelesi Anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Temmuz Antalya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü nedeniyle bir söyleşi düzenledi.

05.07.2012 17:08

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Temmuz Antalya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü nedeniyle bir söyleşi düzenledi. Kent Tarihçisi Hüseyin Çimrin, söyleşide, gençlere "Milli mücadele yıllarını iyi anlatalım" önerisinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kent Müzesi işbirliğiyle 5 Temmuz Antalya'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 91'inci yıldönümü anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Antalya'nın Kurtuluş Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EGEMENLİK EBEDİYETE KADAR SÜRSÜN

Söyleşinin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kurtuluş günlerinin halkın önemli günleri olduğunu belirterek, "Tanrıdan dileğim, bir daha ülkemize işgal yaratmasın ve egemenlik ebediyete kadar sürsün. Sadece komşumuz olan ülkelerle değil, bugün bulunduğumuz coğrafyada mutlu, huzurlu günlere, bugün yaşadığımızdan farklı olarak yaşamamızı diliyorum" dedi.

KURTULUŞ MÜCADELESİNDE ANTALYA ÖNEME SAHİPTİ

Antalya Kent Tarihçisi Hüseyin Çimrin, Antalya'nın İşgali ve Kurtuluş Günü konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Antalya'nın 28 Mart 1919'da işgal edildiğini söyleyen Hüseyin Çimrin, "İşgal edildikten sonra İtalyan askerleri Antalya sokaklarında dolaşmışlardır. Zaman zaman Türk askerleriyle birlikte görüldüğü olmuştur. Antalya, işgal döneminde kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahipti. Yurtdışıyla kurtuluş mücadelesinin yayılmasında Antalya Postanesi'nden haberleşme yapılırdı. İtalyanlar, Antalya'da 2 yıl kalmışlar. Antalya halkına bazı noktalarda yardımcı olmuşlardır" dedi.

İTALYANLARA TÖREN DÜZENLENMEDİ

Antalya'nın işgaliyle ilgili olarak yaşanan başka gelişmeleri de dinleyicilere anlatan Çimrin, "İtalyanlar 5 Temmuz 1921 tarihinde Antalya'dan ayrılmışlardır. Giderlerken tören istemişler ancak Atatürk, 'Biz onları törenle karşılamadık ki törenle gönderelim' demiştir. Ancak küçük bir çay partisi verilmiştir. 'Kurtuluş var mı yok mu?' diye hep soruyorlar. Bunlardan ziyade böyle günlerde, milli mücadeleyi gençlere daha iyi anlatmak, bunları yaymak daha güzel olur" diye konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın, Hüseyin Çimrin'e söyleşi sonrasında çiçek takdim etti. Daha sonra ise protokol ve söyleşiyi izleyen davetliler, kokteylde bir araya gelerek sohbet etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'nın Kurtuluş Mücadelesi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement