Antalya Osb'de Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Antalya Osb'de Karikatür Sergisi Açıldı

Antalya Osb\'de Karikatür Sergisi Açıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren çizerler, ödüllerini aldı.

17.05.2016 14:12

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren çizerler, ödüllerini aldı.

Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk kez düzenlenen 'Üreten Sanayi' konulu 1. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması'nın ödül töreni AOSB Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşti. Törene, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, yarışmada dereceye giren çizerler, yarışma jürisi ve çok sayıda Bölge sanayicisi katıldı.

KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

Türkiye'nin çeşitli illerinden yoğun katılımın yaşandığı yarışmada toplam 206 eser yarıştı. Ahmet Aykanat, Kürşat Zaman, Engin Selçuk, Eray Özbek, Fatih İncir ve İlhan Metin'den oluşan yarışma jürisi tarafından titiz bir çalışma sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler ve sergilenmeye değer görülen karikatürler belirlenerek özel bir sergi oluşturuldu. Söz konusu sergi ödül töreni öncesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YARIŞMA AYNA GÖREVİ GÖRDÜ

Törende Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, sanatın evrensel dilini kullanarak toplumun sanayiye bakış açısını öğrenmek ve bu sayede doğru bilinen yanlışları gidermek istediklerini söyledi. Bahar, "Bu uğurda bizi hedefe götürecek en doğru yolunda karikatür olduğuna karar verdik. Çünkü karikatür, her şeyden önce konu olan kişinin veya olayın dikkat çekici özelliklerini çok net bir biçimde ortaya koyma özelliğine sahiptir. Özellikle yazısız yarışma karikatürleri zaman, dil, din, ırk gibi ayrımlar gözetmeden, herkese aynı mesajı verebilme gücüne vakıftır. Karikatürün doğasında bulunan "mizah" ve "eleştiriden" faydalanarak toplumun sanayiciye, tesislerimize, bölgemize ve üretimimize bakış açılarını, toplumdaki sanayi ve sanayici figürünü görmek istedik" dedi.

SENEYE ULUSLARARASI KATILIM SAĞLANACAK

Yarışmayı gelecek yıllarda uluslararası ölçekte düzenlemek istediklerini belirten Bahar, "Yarışmamızın uluslararası ölçekte düzenlenmesiyle birlikte bölgemizde üretim yapan firmalarımızın marka değerine katkı sağlayacak önemli bir enstrüman haline geleceğine inancım tamdır. İlkini Antalya Organize Sanayi Bölgesi adı altında düzenlediğimiz yarışmamızın bir dahaki sene bölgemiz firmalarının sponsor olması halinde kendi firmalarının adıyla düzenlenmesi, uluslararası bir tanıtım imkanını da beraberinde getirecektir" diye konuştu.

KARİKATÜR HEDİYE ETTİLER

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren çizerlere ödüllerini Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kasapoğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar verdi. Törenin sonunda yarışmanın birincisi Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Yarışma Jürisi Karikatürist Kürşat Zaman tarafından Başkan Bahar ve Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin'e portre karikatürleri hediye edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Osb'de Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement